Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen “Turizm Haftası Etkinlikleri” kapsamında Devlet Halk Dansları Topluluğu, ülkemizin farklı yörelerine ait halk danslarından seçkin örnekler sundu.

Turgut Özal Kültür Merkezi’ndeki programa Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kültür Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici, Müdür Yardımcısı Ömer Nair,  TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmen Yardımcısı Orhan Alptekin yönetiminde 30 dansçı, 12 müzisyen ve 1 solistten oluşan Topluluk, ülkemizin değişik yörelerine ait Türk halk danslarından seçkin örnekler sundu. Bu kapsamda Zeybek, Çiftetelli, Halay, Karadeniz, Kafkas Solo, Roman ve Kafkas halk dansları gösterisiyle birlikte solist Yeşim Karaibrahimoğlu’nun seslendirdiği türküler de büyük beğeni topladı.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, gösteriden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısına çiçek ve çini tabak takdim etti. Solist Yeşim Karaibrahimoğlu’na İl Kültür Turizm Müdürü Cengiz Ekici çiçek ve tabak, Sanat Yönetmen Yardımcısı Orhan Alptekin’e Ürgüplü Turizmci Ahmet Küçükyıldız tabak takdim etti.