NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in önemli turizm merkezlerinden Ürgüp, Temenni Tepesinden tüm tarihi dokusuyla birlikte izlenebiliyor.

Ürgüp’ün ortasında 50 metreden fazla yüksekliği ile hemen dikkati çeken kaya bloğu Temenni Tepesi adıyla bilinmekte. Temenni Tepesi’nde bulunan iki önemli mezar Osmanlı döneminden kalmadır. Bunlar 13. yüzyılda Ürgüp’te öldürüldüğü bilinen Selçuklu sultanları, 4. Kılıçaslan ve 3. Alaaddin Keykubat adlarına sembolik olarak sonradan Osmanlı döneminde yaptırılmış.

Ürgüp manzarasını gözler önüne seren Temenni Tepesi'nde bir şeyler içip bölgenin tadını çıkarmalısınız. Gerçekten benzersiz bir duygu olacak sizler için. Neredeyse Kayseri’ye kadar çevreyi görebileceğiniz Temenni Tepesi'ne sokak aralarından 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda en güzel vakitlerinizi burada geçirirken fotoğraf çekmeyi sakın unutmayın. Bir seyir noktası olan Temenni Tepesi Ürgüp’ün tüm güzelliğini gözler önüne sermeye hazır. Tatiliniz sırasında bölgenin gezilecek yerlerine kısa ziyaretler yapabilir ve keyifli günler geçirebilirsiniz.