Tatil seçeneklerimizi gözden geçirirken önceliği yurtdışı seyahatine verebiliriz. Lakin burada vize pasaport gibi belgeleri değerlendirdiğimizde aslında öncelikte vizesiz yurtdışı turlarından yana olduğunu görebiliyoruz. Yurtdışına çıkmak için ihtiyacınız olan Schengen vizesi ve bu vize için evrakların toplanma süreci ve buraya harcadığınız paranın miktarı da ciddi anlamda tatilinizden feragat etmenize neden oluyor. Dolayısıyla burada bir seçenek olan vize istemeyen ülkeler listenin en başında yer alıyor. Türkiye’ye yakın konumda olan vizesiz gidebileceğiniz pek çok ülke var örneğin Ukrayna turu burada örnek olarak gösterebilir. Ya da belki de adını duymadığınız Budva turu değerlendirilebilir. Kısacası ülkenin yakın olmasından ziyade vizesiz gidebiliyor olmanız da size büyük avantaj sağlıyor. İsterseniz bu vizesiz ülkeler arasında bulunan Taylan’dın güzel adası Phuket turu ile makalemizin devamını da sürdürelim.

PhuketAdası

Tayland’ın en büyük adalarından olan Phuket ülkedeki en güzel kumsallara sahip olarak biliniyor. Yeşil ve mavinin bir arada görülebileceği ada keyifli zaman geçirmeniz içinde size mükemmel olanaklar sunabiliyor. Yaz ve doğa turizmi tercih edenler için ideal bir ada. Tropikal bir iklime sahip olduğundan dolayı bizim için farklı olabilir. Ada da yıl boyunca sıcaklıklar daima 30 derecelerde ve adanın en çok sıcak olduğu dönem Nisan ve Mayıs aylarıdır. Adada haziran ayı itibariyle yağışlar başlar ve Ekim’ e kadar da devam eder.  Siz bu adaya gitmek istediğiniz zaman özellikle yaz aylarının dışında tercih edebilirsiniz. Bizim ülkemizde yağışlı ve soğuk havaların olduğu bir dönemde orda yazı yaşamak gerçekten size büyük keyif verecektir.  Adaya gittiğiniz zaman yiyecek ve içecek konusunda da çok fazla alternatifiniz olacak çünkü bir hayli lezzetli yiyecekleri var.

Ukrayna

Dünyada gezebileceğiniz çok yer olabilir ancak doğal güzellikleri ve de mimari yapısıyla Ukrayna mutlaka görülmesi gereken ülkeler arasında bulunuyor. Ukrayna’yı görmeniz için pek çok neden olabilir ancak burayı diğerlerinden ayıran çok farklı özellikleri var. Mesela  Ukrayna dünyanın en çok alkol tüketen ülkelerinden beşincisi olarak biliniyor. Burada bir örnek vermek gerekirse 15 yaşındaki bir Ukrayna vatandaşı bir yıl içerisinde yaklaşık olarak 15 litreye yakın alkol tüketebiliyor. Bunun yanı sıra ülkede üniversite mezunu oldukça fazla. Dünya geneline bakarsa en fazla üniversite mezununun olduğu 4. Ülke konumunda.  Türkiye’den buraya gidişlerin tercih edilmesinin en büyük nedeni ise gece hayatının hareketli olmasıdır.

Budva

Budva Karadağ’ın en önemli turistik şehirlerinden bir tanesidir. Sahil kıyısında olması ve kumsalının uzun ve şahane olması burayı tercih etmekte bizi adeta zorluyor. Karadağ bilindiği gibi ülkemize yakın ve bize istemeyen bir ülke. Budva ise küçük ancak bir o kadar da şirin bir Balkan şehri. Her ne kadar balkanlar kelimesi dağlık anlamına gelmiş olsa da Budva bunun tam aksine denizle insanların buluştuğu bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.