Yerli ve yabancı turistlerin bu yılbaşında da tercihleri Peribacaları ve Yerlatı kentleriyle ünlü Kapadokya oldu. Yılbaşını Kapadokya'da geçirmek isteyenler adeta bölgeye akın etti.  2018 yılına sayılı saatler kala, Kapadokya'da ki tüm oteller yüzde yüzlük bir doluluk oranına ulaştı. 

Kapadokya'da Turizmcilerin yüzü, yılbaşı rezervasyonlarının tavan yapması ve yaşanan doluluk nedeniyle gülüyor.

Yeni yıl ile beraber Kapadokya'da turizmcilerin de yüzü gülmeye başladı. 

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, geçen son iki senenin olumsuzluklarını 2017’de arkalarında bıraktıklarını ifade ederek 2018’den beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. 

Göreme başta olmak üzere tüm Kapadokya genelinde Yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldığını belirten Başkan Durmaz, ​"Yılbaşı için tesislerde ki doluluk oranında daha çok Uzak Doğu ve Avrupa pazarı ile iç pazar yoğunlukta” dedi.

Başkan Durmaz, "2018 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan birçok olayın sonlanmasını temenni ediyorum. Bizim beklentimiz yeni yılda Avrupalı ve İskandinav müşterilerin artması. Eğer bu olursa turizm pazarımız biraz daha rahatlar. 2018 de 2017’ye göre daha verimli bir sene olur” diye konuştu.​