Başarılı oyuncu İpek Tuzcuoğlu, Kapadokya'da Ebru sanatçısı Naile Bozkurt atölyesini ziyaret ederek ATV  televizyonu TV Dizi Programı izleyecilerine ebru sanatını anlattı.

Usta Sinema ve dizi film yıldızı İpek Tuzcuoğlu ile TC. Kültür Bakanlığı Kültür miras taşıyıcısı Naile Bozkurt, Nevşehir'in Uçhisar kasabasında bulunan Naile Art Gallery atölyesinde buluştular.

Kapadokya'da çekilen “Asmalı Konak” dizisinden sonra “Safir” dizisindeki Gülfem karekterini canlandıran İpek Tuzcuoğlu Ebru sanatına çok değer verdiğini ve öğrenmek istediği için önceden tanıştığı Naile Bozkurt'u Uçhisar’daki Naile Art Gallery atölyesinde ziyaret etti.

ATV kanal dizitv programı için yaptıkları bu keyifli çekim 19 Kasım Pazar günü saat 11’30 da izleyicilerle buluşacak. Ebru sanatı ve sanatçı ile ilgili bu sohbeti pazar günü izleyebilirsiniz.

Naile Bozkurt 1000 yıllık Ata sanatımız olan ebru sanatına 25 yıldır emek veren sanatçı ebrunun tanıtımına ve öğretilmesine çok katkıda bulunmaktadır. Vitray cam boyama sanatı , çini boyama ve daha birçok geleneksel Türk sanatlarının ayakta kalması için çaba harcayan Naile Bozkurt bu çekimin yapılmasından çok mutlu olduğunu ifade etti. Çünkü fazla tanıtım ve reklam yapamadığını bölgede yeterince tanınmadığını ara sokaktaki galerisinin tanıtımına katkı yapacağını ümit etmektedir.

Uçhisar kalesi yolunda Saklı konak restaurant ve otel bitişiğinde, Çiko çay bahçesi yakınındadır. Sanatla  ilgisi olanlar bu atölyeyi ziyaret edebilirler. Umarım otellere Vitray cam boyaması ,ahşap kapı ,dolap ve tavan boyamaları yapan sanatçımızın tanıtımına katkı bulunur.

Uçhisar'a yolu düşenler bu atölyeyi ziyaret edip ücretsiz ebru sanatı izleyebilirler.