DİB Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş’ten Nevşehir’de faaliyete geçen yatılı hafızlık Kur’an kurslarına ziyaret
Nevşehir İl Müftülüğünün organize ettiği “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programlarına katılmak üzere İlimize gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş, İl Müftüsü Yakup Öztürk, DİB Uzman Yardımcısı Fatih Akkoca, Başkanlık Vaizi Necati Günaydın Acıgöl İlçesi Karapınar Kasabası Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Yatılı Hafızlık Kur’an kursu ve İlimiz Merkezde yapımı henüz tamamlanan Şeyh’ül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Yatılı Hafızlık Kur’an kurslarında incelemelerde bulundular.
Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Yatılı Hafızlık Kur’an kursuna ziyarete gelen heyeti Acıgöl İlçe Müftüsü Tahsin Mutlu, Kurra hafız Fatih Aydın ve öğreticiler ve öğrenciler kapıda karşıladılar.
Talebelerle sohbet eden DİB Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş, Kur’an Kursunda görev yapan din görevlilerimizin önemli bir görev üstlendiğini belirttikten sonra sayıları 15 i bulan ve hepsi de kurra olan öğretici hocalara teşekkür etti. Kur’an kursunda hafızlık eğitimi alan öğrencilere başarılar diledi ve hepsini tebrik etti.
İl Müftüsü Öztürk ise “Kuranı getiren Cebrail (a.s.) Meleklerin efendisidir. Kuranın geldiği Hz. Muhammed Peygamberlerin efendisidir. Kuranın indiği Mekke mekânların efendisidir. Kuranın hamili hafızlar da ümmetin en şereflisidir. Allah hafızı olduğunuz Kur’an-ı Kerimin hamili olmayı da nasip eylesin. Bu uğurda hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra Şeyh’ül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Yatılı Hafızlık Kur’an kursunu gezen DİB Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş, kursları çok beğendiğini söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
İl Müftüsü Öztürk’te “Nevşehir’de bu hafızlık müesseselerini açmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Acıgöl İlçesi Karapınar Kasabası Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Yatılı Hafızlık Kur’an kursu üç senelik bir kurs olmasına rağmen 220 öğrencisi var, 40 civarında hafız yetiştirerek başarılı bir şekilde faaliyetlerine devam ediyor. Nevşehir Merkezde ise yeni yapılan ve faaliyetlerine başlayan Şeyh’ül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Yatılı Hafızlık Kur’an kursunun büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Şimdilik 36 Öğrenci ile başlıyoruz, güz döneminde 88 kapasitesinin dolacağını ümit ediyoruz. Hafız Kurra Fatih Ateş hocanın idaresinde çok başarılı hizmetler olacağına inanıyorum. Ufak tefek eksiklerini de en kısa zamanda tamamlayacağız İnşallah. Ben de bu muhteşem eserin vücuda gelmesinde büyük desteği olan hayırsever Çetinel ailesine, Belediye Başkanı Atilla Seçen ve ekibi başta olmak üzere maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.