Nevşehir'de yaşayan Kamerunlu aile yeni doğan ikiz çocuklardan birisinin ismini Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ismi verdi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan ve Nevşehir’e yerleşen Simon Ebale Mekuı ve eşi Kery Malıek Traore çifti, yeni doğan ikiz çocuklarından birine Recep Tayyip Erdoğan isimlerini verdi. Baba Simon Ebale Mekuı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini aktararak, "Bize Sadece Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan bize kapıları açtı. Sadece bize yardım eden Recep Tayyip Erdoğan oldu" dedi.

"Darbe girişiminde sokaklardaydık"

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları darbecilere karşı sokağa davet etmesiyle beraber çocukları ve eşiyle beraber sokağa çıktıklarını ve darbecilere karşı sabahladıklarını anlatan  Simon Ebale Mekuı, "Erdoğan'a karşı darbe girişimi olduktan sonra Nevşehir'de sokaklara döküldük darbecilere karşı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olduk" diye konuştu.

"Bu isim için ısrarcı oldum"

Yeni doğan oğluna Erdoğan'a olan sevgimden dolayı ismini Recep Tayyip Erdoğan koymak istedim. Eşime de Sordum onunla birlikte bu kararı aldık. 4 çocuğumuz vardı şimdi ikiz çocuğumuz oldu ve Allahıma şükürler olsun 6 çocuğumuz var " ifadelerinde bulundu.

Öte yandan diğer ikiz çocuğun isminede Aile'nin Nevşehirli dostları Yusuf Narin ismi koydular.