Nevşehir merkez Fişekçi Camii İmam Hatibi Vedat Çiğdem, Koronavirüs salgınından dolayı Sağlık Bakanlığının ‘Evde Kal’ çağrısına uyan ve zamanının çoğunu evde geçiren cemaatine sosyal medya hesapları üzerinden derslere başladı.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında camilerde topluca ibadete ara verilmesiyle Fişekçi Camii İmam Hatibi Vedat Çiğdem, sosyal medya hesapları üzerinden cemaatine cami dersleri vermeye devam ediyor.

Salgın nedeniyle cami cemaatinin evde geçirdikleri vakitlerini bir eğitim imkânına dönüştürmeyi hedefleyen Çiğdem, sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak Şifa-i Şerif dersleri yapıyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle insanların evde kalmak durumunda olduğunu belirten Çiğdem, “bu zor süreci kazanıma çevirmek amacıyla, bin yıldır İslam ülkelerinde medreselerde öğrencilere, camilerde halka okutulan, özellikle düşman tehlikesine ve hastalıklara karşı okunması gelenek hâlini almış olan Şifa-i Şerif derslerini biz de ecdadımızdan ilham alarak her gün saat 11.00’de sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yapacağız." dedi.

Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti


#BeklenenSensin #Şimdiİyilik
#KurallaraUyTürkiye 
#TedbirMümindenTakdirAllahtandır
#BirlikteYenecegiz
#BeraberBasaracağız
#nevsehir
#kapadokya
#acıgöl
#avanos
#derinkuyu
#gülşehir
#hacıbektaş
#kozaklı
#ürgüp
#KoronaVirüsü
#covid19tr
#salgın