Kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye'ye zarar vermek isteyenlerin 15 Temmuz'da tarihin çöplüğüne atıldığını belirten Başkan Osman Süslü mesajında; “15 Temmuz 2016 tarihinde, ülke savunması için alınmış silahlarla ve yine kamuya ait her türlü imkanı kullanmak suretiyle darbe girişiminde bulunmuştur. 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren hainler, dünya üzerinde gazi unvanına sahip tek meclisi olan TBMM’ye saldırmış, 249 yurttaşımızı şehit etmiş, ülkemize maddi ve manevi olarak büyük zarar vermişlerdir. Akıl ve vicdanlarını, karanlık bir zihniyete teslim eden bu güruh, milletimizin vicdanında en ağır şekilde mahkum edilmiştir. 15 Temmuz Darbe Girişimi kahraman halkımızı da sokaklara dökmüş ve Gazi  halkımız demokrasisine, milli iradesine bağımsızlığına sahip çıkmıştır. O gün bugündür de halkımız ile beraber işimizin başında nöbetteyiz. Kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız. Onları unutmadığımız gibi FETÖ’cü hainleri ve işbirlikçilerini de unutmayacağız. Hiçbir düşmandan korkmuyoruz. Bayrağımız ve istiklalimiz uğruna her dem kurban olmaya hazırız. Şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize yüce Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.

15 Temmuz, darbeye karşı milli şahlanışın simgesi olmuştur
Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Türkiye’nin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığını yok etmeyi hedefleyen 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünün, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini dile getiren Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Çiftci, “15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimini milletimizin evlatları meydanlarda, sokaklarda canları pahasına, eşsiz bir destan yazarak durdurmuş ve istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkarak, ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiler. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları varsa, sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın sarsılmaz imanları vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini ve beyinlerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Bu nedenle 15 Temmuz, darbeye karşı milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir. Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kardeşlerimiz kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Onlar bu vatan uğruna şehit ve gazi oldular. Devlet ve millet kenetlenmesini bir kez daha gösterdiler. Türk Milleti olarak tek yürek olduğumuzda, yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtladılar. Bize cesaretlerini, ruhlarını, bu güzel vatanı ve sevdiklerini emanet bıraktılar. Bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları ailelere Sabrı Cemil niyaz ederken, bu uğurda gazi olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

15 Temmuz demokrasi tarihinin en kutlu direnişlerinden biri
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, “15 Temmuz 2016 gecesi aziz milletimiz verdiği varoluş mücadelesi ile dünya demokrasi tarihinin en kutlu direnişlerinden birini göstermiştir” dedi.
Eli kanlı Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü münasebeti ile bir mesaj yayımlayan Pınarbaşı “Necip milletimiz teröristler karşısında çalınmak istenen iradesine, sadece ellerinde Türk Bayraklarını alarak, bayrağına vatanına devletine demokrasisine Cumhurbaşkanımıza Hükümetine, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve şanlı tarihine sahip çıkmıştır” diye konuştu. 
15 Temmuz 2016 gecesi Ankara ve İstanbul’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızan bir grup hain tarafından darbe kalkışmasının başlamasıyla birlikte Türk Milletinin kendine yaraşır demokratik bir anlayışla meydanlara çıkarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de darbelere karşı olduğunu gür ses ile haykırdığını ifade eden Nevşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, “15 Temmuz 2016 gecesi aziz milletimiz verdiği varoluş mücadelesi ile dünya demokrasi tarihinin en kutlu direnişlerinden birini göstermiştir. Türkiye’nin demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı yok etmeyi hedefleyen vatan hainleri, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi de milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla hüsrana uğratılmış ve bu olayın müsebbipleri Türk adaletine teslim edilmiştir. Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kardeşlerimiz, yüreklerimizde ilelebet yaşayacaktır. Onlar bu vatan uğruna şehit ve gazi oldular. Onlar bizlere Devlet ve millet kenetlenmesini bir kez daha gösterdiler. Tıpkı Çanakkale destanında olduğu gibi bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ederken, bu uğurda gazi olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum” diye konuştu.

Rabbim, hainlere bir daha fırsat vermesin
Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatlarını kaybeden Şehitlerimizi bir kez daha anarken, söz konusu darbe girişimini önlemek için tankların önüne yatan, yaralanan gazilerimize de Türk milletinin minnettar olduğunu dile getirdi. 
15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde Türk Milletinin büyük bir kahramanlık destanı daha yazdığına değinen İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, “Alçak, hain FETÖ/PDY terör örgütü; milletimizin birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını ve Cumhurun Başkanını, ümmetin umudunu, dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’'ı hedef almıştır. Teröristler bu girişimle millî iradeyi saf dışı bırakmayı ve demokrasiyi, özgürlükleri engellemeyi hedefliyordu. Ancak basiretli ve ferasetli aziz milletimiz gönlündeki iman ve vatan aşkı ile gereken cevabı 15 Temmuz gecesi vermiş ve ilelebet de vermeye devam edecektir. FETÖ alçak darbe girişimiyle ipinin kimlerin elinde olduğunu dünyaya bir kez daha gösterdi. Vatan nöbetlerinde vatandaşlarımız gündüz çalışıp gece meydanlara çoluğuyla çocuğuyla koştu. ‘Yeni Kapı Ruhu’ ile taçlanan vatan nöbetleri dosta güven düşmana korku verdi. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hem dışarıdaki hem de içerideki hainlere hiçbir zaman milletçe fırsat vermeyeceğiz. Ruhunu 1 dolara satmış, hain örgütün mensubu olmuş alçaklar adaletin karşısına çıkarıldılar. Mahkemelerde sergiledikleri pişkinlikler ve ahlaksızlıklar ortada. Ne yaparlarsa yapsınlar adalet karşısında bu hainliklerinin bedelini ödeyecekler. Türkiye Cumhuriyetimiz genç bir cumhuriyet olsa da kahraman milletimiz bin yıldır Anadolu’yu kanıyla, canıyla kendisine yurt edindi. Bundan sonra da yurdunu koruyup yüceltecek kudrete sahiptir. Anadolu insanının samimiyetini ve cesaretini her daim görmek bizlere güç veriyor. 80 milyon vatandaşımızla ötekileştirmeden, başkalaştırmadan tek yürek olarak 2023, 2053, 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz. Kahraman ecdadımızın bize emanet bıraktığı kutsal vatanımızda; huzurumuza, birliğimize, dirliğimize, güçlü Türkiye’ ye kast eden hain, alçak teröristlerle ve yandaşlarıyla kararlı mücadelemiz devam ediyor, bitene kadar da devam edecek. Ay yıldızlı al bayrağımıza kanlarıyla renk veren isimleri bilinen ve bilinmeyen tüm kahraman şehitlerimizden, fedakâr gazilerimizden Allah, razı olsun. Bizlere bu kutsal toprakları vatan kılan ecdadımızı, 15 Temmuz’ da canlarını feda eden 249 şehidimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle yâd ediyorum. 15 Temmuz’ da yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle gazilik şerefine mazhar olan 2193 gazimize, fedakâr ailelerimize de minnetlerimi sunuyorum. Demokrasiye, milli iradeye vurulan bütün darbeleri ‘Unutmadık, Unutturmayacağız!’ ve 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Rabbim, hainlere bir daha fırsat vermesin. Aziz vatanımızda şanlı bayrağımız ilelebet var kılsın” dedi.

Bu ülkeyi bizlere vatan yapan tüm Şehitlerimizin ruhları şad olsun

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’nün asker elbisesi giymiş hainlerince gerçekleştirilen 15 Temmuz menfur silahlı darbe girişiminin, Türk Milleti’nin sarsılmaz iradesi ile bertaraf edildiğini belirtti.

Güneş, “15 Temmuz, darbeye karşı milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir.’ dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; “15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimini milletimizin evlatları meydanlarda, sokaklarda canları pahasına, eşsiz bir destan yazarak durdurmuş ve istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkarak, ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiler. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları varsa, sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın sarsılmaz imanları vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini ve beyinlerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Bu nedenle 15 Temmuz, darbeye karşı milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir. Hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kardeşlerimiz kalplerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Onlar bu vatan uğruna şehit ve gazi oldular. Devlet ve millet kenetlenmesini bir kez daha gösterdiler. Türk Milleti olarak tek yürek olduğumuzda, yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtladılar. Bize cesaretlerini, ruhlarını, bu güzel vatanı ve sevdiklerini emanet bıraktılar. Bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları ailelere Sabr-ı Cemil niyaz ederken, bu uğurda gazi olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlarım

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çiftçi, “Türk tarihi milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur. Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele, bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere TBMM Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, güvenlik güçlerimiz ve necip milletimiz, darbecilere karşı onurlu ve güçlü duruş sergileyerek, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmışlardır. Tehditler ve bombalama şeklinde sergilenen şiddet, Türk Milletinin çelikten iradesini kıramamış ve darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Yaşanan süreçte ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi değerli hemşehrilerimiz, siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere tüm dinamiklerimiz, hain darbe girişiminin öğrenildiği ilk andan itibaren ortaya koyduğu irade ile birlik ve beraberlik ruhunun bütün sorunların üzerinden gelmek için en önemli güç kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. 15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyanın gıpta ile izlediği muazzam bir sınav veren milletimiz, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza, gururla hatırlayacakları ve bir daha yaşanmaması için de büyük dersler alacakları son derece kıymetli bir tecrübe bırakmıştır. Kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutladığımız bugün vesilesiyle; istiklali ve istikbali için canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

FETÖ’cü hainleri ve darbe girişimini asla unutmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya 15 Temmuz'da tarihin en büyük ihanetlerinden birinin yaşandığına dikkat çeken mesajında, “Türk milleti ve onun iradesine kasteden, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümünde, şanlı milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. Hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen terör örgütü uzantılarının halen içimizde barındığını ve devletimizin büyük kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar sayesinde bu uzantıların temizlendiğini görmekteyiz. Aziz milletimizin yazdığı kahramanlık destanıyla hüsrana uğratılmış olan bu hain darbe girişimini asla unutmayacağız. Bu ihaneti affetmeyen fedakâr milletimiz canı pahasına vatanına, bayrağına ve milli iradeye sahip çıkarak darbe girişimini büyük bir kararlılıkla geri püskürtmüştür. Bizler de demokrasimizin emsal savunucuları olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimizin her daim yanındayız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle ülkeye ihanet olarak kabul edilen her türlü darbe girişimini esefle kınıyorum. Bu vatan uğruna tarihimiz boyunca canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Milli iradeye, vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz

Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mevci Çevik, 15 Temmuz Şehitlerini anma, demokrasi ve birlik gününü kutladı.

Başkan Çevik, “15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışlardır. Milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler,  Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri karşılarına ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır. Bu hain saldırı karşısında kendilerini tanklara, uçaklara, helikopterlere ve ateş kusan silahlara siper eden, iradesini zorbalara teslim etmeyen Aziz Milletimiz tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak bir Demokrasi Destanı yazmıştır. Bu vesileyle, 15 Temmuz’da şehit olan kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmak için meydanları dolduran Aziz Milletimizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Kahramanlarımızı sonsuz rahmet ve şükranla anıyoruz

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yıldönümünde kahraman Şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Başkan Ergin, “Aziz Milletimiz; 7’den 70’e, kadınından erkeğine, siyasi düşüncesi, etnik yapısı, inancı ne olursa olsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara koşarak cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize var gücüyle sahip çıkmıştır.

Milletimizin kahraman evlatları bu elim gecede hainlerin zapt ettikleri tankların önünde durmuş, uçak ve helikopterlerden yağdırılan bomba ve kurşunlara bedenini siper etmiş, tarihe altın harflerle geçen destansı bir mücadele ile bu hainlere geçit vermemiştir. Bugüne kadar kardeşliğini, Vatanını, Cumhuriyetini demokrasisini, milli ve manevi değerlerini hedef alan saldırılara canı pahasına karşı koyan Milletimiz, bundan sonra da gerçekleşebilecek saldırılara aynı kararlılıkla karşı koyacağı güç ve inancında olduğunu 15 Temmuz Gecesi tüm dünyaya bir kez daha en güçlü şekilde göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz gecesi sabaha kadar meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımızdan, şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve kahraman emniyet teşkilatımız mensuplarından şehitlik ve gazilik şerefine nail olan kahramanlarımızı sonsuz rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Karataş’tan 15 Temmuz mesajı

İYİ Parti İl Başkanı Tuncay Karataş, 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez kınarken, darbe girişiminde bulunanları da lanetledi.

Karataş, “Kahraman ecdadımızın bize emanet bıraktığı kutsal vatanımızda; huzurumuza, birliğimize, dirliğimize, güçlü Türkiye’ ye kast eden hain, alçak teröristlerle ve yandaşlarıyla kararlı mücadelemiz devam ediyor, bitene kadar da devam edecek. Ay yıldızlı al bayrağımıza kanlarıyla renk veren isimleri bilinen ve bilinmeyen tüm kahraman şehitlerimizden, fedakâr gazilerimizden Allah, razı olsun. Bizlere bu kutsal toprakları vatan kılan ecdadımızı, 15 Temmuz’ da canlarını feda eden 249 şehidimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle yâd ediyorum. 15 Temmuz’ da yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle gazilik şerefine mazhar olan 2193 gazimize, fedakâr ailelerimize de minnetlerimi sunuyorum. 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Rabbim, hainlere bir daha fırsat vermesin. Aziz vatanımızda şanlı bayrağımızı ilelebet var kılsın” dedi.

15 Temmuz Milletimizin inanç ve kararlılığının zaferi

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türk Milletinin inanç ve kararlılığıyla bertaraf edildiğine dikkat çekti.

Altınışık, “15 Temmuz; Türk Milletinin karşısına çıkan tüm engelleri milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesidir. Milli iradesinin, varoluşunun temel dinamiği olduğunun tüm dünyaya bariz bir mesajıdır. Şüphesiz ki Türk Milletini tarih boyunca payidar kılan yüce değerler, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ve benzer badireleri aşmamızı sağlayacaktır. Yöntemleri ne olursa olsun, kullandıkları piyonlar kim olursa olsun hiç kimse, fetö gibi hiçbir yapı vatanımızın bütünlüğünün ve milletimizin birliğinin bozulmasına dair kötü emellerine asla kavuşamayacaktır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Kahraman Türk milletimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.  

Hainlere canlarıyla, kanlarıyla karşı duran vatan evlatlarımıza minnettarız

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı duran tüm vatan evlatlarına, Şehitlerimize ve gazilerimize Millet olarak şükran borçlu olduklarını dile getirdi.

Gündüzpolat, “Bundan üç yıl önce, Cumhuriyet tarihinin en alçak hıyanetlerinden birisini, hatta en büyüğünü yaşadık. Takvimlerin 15 Temmuz 2016 Cuma’yı gösterdiği günün gecesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan FETÖ mensubu bir grup üniformalı hain ve onların işbirlikçileri hain kalkışma planını uygulamaya koymuş ancak bu planları halkımızın demokrasiye sahip çıkması ile püskürtülmüştür. O gece; vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, demokrasimize ve aydınlık geleceğimize yönelik olarak, ihanet içerisinde bulunan hainlerin, kalleşçe ve kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunmasıyla şanlı tarihimize kara bir leke olarak geçirilmeye çalışılmıştır. Ancak o gece, Aziz milletimiz; kendi silahını yine kendi milletine doğrultan ihanet içerisindeki bu hainlere karşı göğsünü siper ederek, tankların önüne çıkarak, ardında şanlı tarihine yakışır yeni kahramanlık destanları yazdırmak suretiyle onurlu bir direniş göstermiş ve tarihimize kara bir leke olarak geçirilmek istenilen bu geceyi dünyadaki tüm mazlum milletlere öncü olacak, rehber olacak, ışık tutacak bir kahramanlık destanı, şanlı bir direniş, demokrasiye ve milli birliğe sahip çıkma gecesine çevirmeyi başarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; vatanın ve milletin bekası için, Şanlı Bayrağımızın semalarımızda sonsuza kadar dalgalanması için iman dolu göğüslerini, tanklara, toplara, silahlara siper ederek şehit düşen 249 vatan evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum. Yine 15 Temmuz gecesi kahramanca mücadele ederken, hainlere karşı direniş gösterirken gazilik onuruna erişen 2 bin 196 vatan evladına da şükran ve minnetlerimi sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Çalışkaner’den 15 Temmuz mesajı

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, 15 Temmuz hain darbe girişiminin; ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletinin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğratıldığını söyledi.

Başkan Çalışkaner, “ Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir. Kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimiz, günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, aziz milletimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

Menfur darbe girişimini lanetliyorum

CHP Merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Taylan Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. Yıldönümünde bir kez daha menfur ve melun darbe girişimini kınadıklarını, lanetlediklerini dile getirdi.

Şimşek, “Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde devlet içerisinde yapılanan bir grup paralel yapı ve terör örgütü üyesinin yapmış olduğu kalkışma ile ciddi bir badire atlatmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Milletine, Türk demokrasisine karşı alçakça bir kalkışma olmuştur. Milletimiz o gece canı pahasına meydanlara inerek demokrasisine sahip çıkmış, bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğunu tüm dünyaya göstererek bu darbe kalkışmasında düşmana fırsat vermemiştir, vermeyecektir. Milletimiz; aklıyla, ferasetiyle ve tüm azmiyle 15 Temmuz darbe kalkışmasının unutulmasını, unutturulmasını ve bu alçakça ihanetin üstünün örtülmesine asla izin vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün üçüncü yıldönümünü anıyor, 15 Temmuz gecesi vatanı uğruna canı pahasına mücadele edip şehadete erişen yiğitlerimizin nezdinde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Kökleri hem içeride hem de dışarıda bulunan paralel devlet yapısı ve terör örgütü tarafından milletimize karşı girişilen bu menfur ve melun darbe kalkışmasını lanetliyorum” diye konuştu.

GÖRBİR'den 15 Temmuz Mesajı

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir destanın yazıldığının altını çizen Mutlu, yazılan destanın tarihe altın harflerle kazındığını söyledi.

 Görbir Başkanı Mutlu yayımladığı mesajında, “15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlık bir çukura itmek isteyen hain FETÖ mensupları ve işbirlikçileri yüce Türk milletinin tokatını yemiştir. Demokrasi adına gösterdiği kararlı duruşu ve canını hiç düşünmeden tanklara siper eden vatandaşımız korkusuz tavrı sayesinde hainleri püskürtmüştür. Tıpkı ülkemizi daha önce düşmanların elinden kurtardığımız ‘Kurtuluş Savaşı’ gibi 15 Temmuz 2016 tarihi de dönüm noktası olmuştur. Adeta küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden dirilişe yeniden yükselişe geçişinin en önemli kanıtıdır. Aziz vatanımızın bir karış toprağı için bile ellerini ovuşturanlar, tarih boyunca sayısız destana imza atmış, vatan toprağını namusu saymış Türk milletinden hak ettiği karşılığı misliyle almıştır. 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir destan, yeniden doğuş olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Darbeye direnerek, bu uğurda hakka yürüyen şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyor kıymetli gazilerimize de minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Yüce Allah’tan böyle hain bir girişimin bir daha tekrarlanmamasını niyaz ediyorum. Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzün değerini en iyi şekilde idrak etmeye çalışarak, gelecek neslimize de bu kahramanlık hikâyesini anlatarak ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti’nde sevgi, barış ve huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.