Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile 3. Kafile olarak bu yılki  Hac farizasını yerine getirecek 179 hacı adayı, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’in de hazır bulunduğu törenle kutsal topraklara yolcu edildi.

Nevşehir İl Müftülüğü hizmet binası önünde düzenlenen törene hacı adaylarının yanı sıra hacı adaylarının yakınları da katıldı.

Gönül yolculuğu öncesinde düzenlenen tören, Nar beldesi Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Ubeydullah Ayhan’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Nevşehir İl Müftülüğü ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerden sonra  Hac ve Umreden sorumlu Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, bu yıl ki Hac farizasına ilişkin olarak katılımcılara sayısal bilgiler aktardı.

MİLLETİMİZ VE ÜMMETİMİZ İÇİN BOL DUA EDİN

Daha sonra hacı adayları ve yakınlarına hitap eden Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ,hacı adaylarının gönül elçiliği yolculuğunun hayırlı  olması temennisinde bulundu. Haccın Sabır ve meşakkat olduğunu da ifade eden Seçen,bunun karşılığının günahların kefaretine vesile olmasını Cenab-ı Allah’dan niyaz ettiklerini dile getirdi. Seçen, hacı adaylarının mutlaka kendileri başta olmak üzere yakınları için mübarek topraklarda bol dua edeceklerini kaydeden Seçen, hacı adaylarından ülkemiz ve tüm ümmet için de dua etmeleri çağrısında bulundu. Seçen  “ Türkiye olarak bir süreden beri önemli süreçlerden geçiriyoruz. Ülkemize kasteden hainlerin kendi kurdukları tuzaklara düşmesi için de duacı olmanızı özellikle istirham ediyoruz. Milletimiz ,devletimiz ve tüm ümmet için Cenab-ı Hakka mübarek topraklardan bol niyaz edin, Allah ibadetlerinizi makbul eylesin, yolunuz açık olsun.” Dedi.

Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley’de ,  gönül yolcusu olarak değerlendirilen hacı adaylarının yolculuğunun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Soley, hacı adaylarından ülkemiz ve milletimiz için bol bol dua etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’de Rahmanın misafiri olmaya aday hacı adaylarının heyecanlarına çok yakından şahit olduklarını dile getirdi ve hacı adaylarının yaşadıkları bu özelliğin, hacı adaylarının günahlarına kefaret olması dileğinde bulundu.

Öztürk daha sonra yaptığı duanın ardından hacı adayları,  Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Müftüsü Yakup Öztürk ve hacı adaylarının yakınlarınca kutsal topraklara yolcu edildi.