Nevşehir'de yaşayan yetim ve annelerinden oluşan yaklaşık 220 kişi Nevşehir İHH’nın ‘Dünya Yetimler Günü’ nedeniyle düzenlenen iftar proğramında bir araya geldi.  

Nevşehir Konağı’nda gerçekleştirilen ve iftar yemeğine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli, İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Ali Akarsu,  İHH Kadın Komisyonu ve Yetim Birimi Başkanı Sedef Öğütken, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öğütken, İHH Gönüllüleri, Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Yakut, AA Nevşehir Temsilcisi Behçet Alkan, FİB Haber Merkezi Genel Koordinatörü Fikret Çapacı ile 200 ü aşkın yetim çocuk ve ailesi katıldı.

İftar proğramı öncesinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş çocuklarla özel olarak ilgilenirken karnelerini ve durumlarını sordu. Vali Aktaş daha sonra çocuklarla birlikte voleybol oynadı.

İHH Kadın Komisyonu ve Yetim Birimi Başkanı Sedef Öğütken gelen misafirlerle teker teker ilgilendiği İftar proğramı sonrası konuşan İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, öncelikle Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'a ve tüm katılımcılara teşrifleriyle onurlandırdıkları için teşekkür etti.  IHH Nevşehir temsilcisi Baki Öncel, bereketiyle güzel bir Ramazan yaşandığını ancak dünya genelindeki yaşanan gelişmeleri ele alındığında üzüntü verici günler yaşandığını hatırlattı. Öncel, bu organizasyona katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluş yetkililerine de teşekkür etti.

Konuşmanın ardından İHH yardım Paketleri yetim çocukların annelerine teker teker takdim edildi.