Nevşehir Valiliği tarafından Tafana tesislerinde düzenlenen ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yemek programına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın yanı sıra Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Atilla Seçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin,  NEVŞEHİR İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, siyasi parti temsilcileri, protokol eşleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 15 Temmuz şehit ve gazi aileleri ile şehitlerimizin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı konuşmasında;"‪”15 Temmuz’un 2. seneyi devriyesinde milletimizle bir ve beraber olarak terörle mücadele devam ediyoruz. FETÖ’ye ve terör odaklarına gereken dersi hep birlikte verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; gazilerimize ve fedakâr ailelerimize de minnetlerimi sunuyorum. Aziz vatanımızda şanlı bayrağımız ilelebet var olsun. Allah’ın izniyle milletimiz ve milli egemenlik,sonsuza kadar var olacaktır‬.” dedi.

Nevşehir Valisi lhami Aktaş ise, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Günü öncesinde şehit ve gazilerimizle bir araya geldik. İki yıl önce 15 Temmuz’da hain darbe teşebbüsünde hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı sıhhatli ömürler diliyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.