Hacı adaylarımız, kutsal topraklara önceki yıllarda olduğu gibi Tuzköy Havalimanından gidip gelmek istiyor

 

 

Hacı adaylarının aylardır süren heyecanlı bekleyişleri sona eriyor. İlk Hac kafilesi çok yakın günlerde yola çıkmaya hazırlanıyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda Hac ibadetini yapmak üzere Suudi Arabistan’a gidecek Nevşehir’li hacı adayları, Türkiye'nin en büyük 8. havalimanı konumunda bulunan Tuzköy Kapadokya Havalimanımız dururken, Kayseri, Konya ve Ankara illerindeki havaalanlarından kutsal topraklara gidip gelmiş, bu durum hacı adayları ve yakınlarının tepkisine sebep olmuştu.

 

Bu yıl Nevşehir’den yaklaşık 500 Hacı adayı ile havalimanı olmayan komşu illerimizden, Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Yozgat’tan Kutsal topraklara gidecek yaklaşık 2 bin Hacı adayının da, bölgesel havalimanı konumundaki Tuzköy Kapadokya Havalimanımızı kullanması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, önceki yıllarda olduğu gibi 2012 yılında da Tuzköy Kapadokya Havalimanının kullanmasını istiyorlar.

 

 Her fırsatta Tuzköy Kapadokya Havalimanını bölgesel havalimanı yapmak için gayret sarf ettiklerini ifade eden yetkililerin, gerekli girişimleri yaparak, Nevşehir ile beraber komşu illerin Hacı adaylarını da Tuzköy Kapadokya Havalimanını kullandırması bekleniyor.