Umre'den dönen vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alınacağı açıklanmasının ardından, Nevşehirli Umrecilerinde tedbir kapsamında Konya'da 14 günlük karantinaya alınacağı belirtildi.

Nevşehir'in ilk yerli Hac ve Umre firması Hatem Turizm Seyahat Acentesi ile Nevşehir'den umre ibadeti için 26 Şubat'ta kutsal topraklara giden 90 kişilik kafile Konya'daki bazı yurtlarda 14 günlük karantina altına alınacağı belirtildi. 

Kutsal topraklardan Nevşehir'e selam...

Hatem TURİZM yetkilisi Hasan Hüseyin Karakaya, Cidde'den www.fibhaber.com'a cep telefonundan yaptığı açıklamasında; "En son 26 Şubat 2020'de Hatem turizmle Nevşehir'den kutsal topraklara giden 90 kişilik kafile grubumuz normalde bugün (15 Mart 2020) saat:18.30 da, Cidde'den Nevşehir'e uçakla direkt olarak dönecekti. Fakat, alınan tedbir kararı ve karantina nedeniyle Cidde havalimanından Saat: 20:30 da Konya havalimanına giderek Konya'da 14 günlük karantinaya alınacaklarını açıkladı."

"Şuan CİDDE havalimanındayız. Akşam 20:30 da Konya'ya uçacağız..." açıklamasında bulunan Hatem TURİZM yetkilisi Hasan Hüseyin Karakaya, hala hazırda Cidde havalimanında bekleyen kafilede bulunan tüm Nevşehirli Umrecilerin sağlık durumlarının da çok iyi olduğunu ve morallerininde yüksek olduğunu ifade ederek, Umrecilerimizin Nevşehirli hemşehrilerine eş dost ve akrabalarına selamları ve duaları var" dedi.

Umrecilerimiz Konya'da...

Cidde havalimanından Saat: 20:30 da uçakla ayrılan Nevşehirli umrecilerimizin sağ salim Konya havalimanına ulaştı.Havalimanına ulaşan umrecilerimiz otobüslerle Konya'daki bazı yurtlarda 14 gün karantina altında tutulacağı belirtildi. 

Nevşehirli umrecilerde bizi merak etmeyin Allah'ın izni ile Konya'da 14 gün misafir olup sonrada Nevşehir'imize döneceğiz dedi.

İşte tedbir amaçlı Konya'ya götürülen Nevşehirli umrecilerimiz...