Yeni Belediye Başkanlarımızdan Beklentilerimiz

Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ

31 Mart seçimleri Nevşehir il merkezi ve yedi ilçede yeni belediye başkanlarımız görevlerine başladılar. Daha önce il merkezi ve beş ilçede AKP iki ilçede CHP’li belediye başkanları var iken ,il merkezinde İyi Partili, üç ilçede MHP’li, üç ilçede CHP’li ve bir ilçede bağımsız belediye başkanlarına halkımız oy vererek destek olmuştur. Kendilerini tebrik eder başarılar dileriz.

Yeni seçilen belediye başkanlarından kuşkumuz halkımızın büyük beklentileri vardır. Benim beklentilerime gelince;

Nevşehir Belediye Başkanı sayın Rasim Arı, genç olmasının yanı sıra halkla diyaloğunun son derece iyi olduğu görülmektedir. Sayın Arı’dan daha önce çıkan ve yayın hayatına son veren Nevşehir Dergisinin yeniden yayın yaşamına girmesini, Nevşehir tarihine ve kültürüne yönelik yayınlara destek olmasını, ayrıca önceki dönemlerde yok edilen Nevşehir Kale Mahallesini aslına uygun olarak yeniden (yapılabildiği kadarıyla) inşaa etmesini beklemekteyim.

Acıgöl ilçesinde belediye başkanı seçilen sayın Mehmet Eroğlu’nu kutlarım. İlimizin en az gelişmiş ilçesi olan Acıgöl’ümüzün gelişmesi için çalışmasını bekliyoruz.

Avanos ilçesinde belediye başkanı seçilen sayın Mustafa Kenan Sarıtaş’ı kutlarım. İlimizin gelişmiş ilçelerinden olan Avanos’un daha da gelişmesi için çalışmasını bekliyoruz. Daha önce düzenlenen festivallerin daha da geliştirilmesinde yarar olduğu kanaatindeyim.

Derinkuyu ilçesinde belediye başkanı seçilen sayın Taner İnce’yi kutlarım. İlimizin  gelişmekte olan ilçesi olan Derinkuyu’muzun gelişmesi için çalışmasını bekliyoruz. İlçenin kurucusu sayılan Hakkı Atamulu için ilçe de bir müze kurmasında yarar olduğunu düşünüyorum.

Gülşehir ilçesinde belediye başkanı seçilen sayın Erkan Çiftçi’yi kutlarım. İlimizin  gelişmekte olan ilçesi olan Gülşehir’in tarihine uygun olarak daha da gelişmesi için çalışmasını bekliyoruz. Özellikle Kızılırmak’tan daha fazla yararlanmak için projeler geliştirmekte fayda olacağı kanaatindeyim.

Hacıbektaş ilçesinde belediye başkanı seçilen sayın Ali Kaim’i kutlarım. İlimizin  gelişmekte olan ilçesi olan Hacıbektaş’ımızın tarihine ve kültürüne uygun olarak daha da gelişmesi için çalışmasını bekliyoruz. Her yıl Ağustos ayında yapılan etkinliklerin uluslararası boyuta taşınması için çaba göstermesi gerektiğini düşünüyorum.

Kozaklı ilçesinde belediye başkanı seçilen sayın Sefer Neslihanoğlu’nu kutlarım. İlimizin  gelişmekte olan ilçesi olan Kozaklı’mızın gelişmesi için çalışmasını bekliyoruz. Özellikle kaplıca turizmi konusunda ilçenin tanıtılmasının önemli olduğu kanaatindeyim.

Ürgüp ilçesinde belediye başkanı seçilen sayın Ali Ertuğrul Bul’u kutlarım. İlimizin  gelişmiş ilçesi olan Ürgüp’ümüzün tarihine ve kültürel dokusuna uygun olarak daha da gelişmesi için çalışmasını bekliyoruz. Her yıl yapılan Ürgüp Bağ Bozumu Festivalinin uluslararası boyuta taşınması gerektiğini düşünüyorum

Özellikle ilçe belediyeleri bütçelerinin oldukça zayıf olduğunu biliyorum. Ayrıca önceki yıllarda bazı istinaslar dışında ilçe belediyelerinin kültürel çalışmalara da kaynak ayıramadığının da farkındayım. Kapadokya’nın bir ilinde, ilçesinde belediye başkanı olmak zordur. Özellikle o şehrin turizm ve kültürel açısından tanıtımı önemlidir. O nedenle tüm belediye başkanlarımızdan kültürel yayınlara geçmiş dönemlerin aksine daha fazla kaynak ayırmalarını diliyorum.