NEVŞEHİR(MHA) Kozaklı Merkezinin yer aldığı vadi tabanında Hamamorta Mevkiinde MTA’ nın yaptığı derin sondaj sonucunda 80–93 santigrat derece arasında değişen sıcaklık 275 lt/sn debi ve 63,3 mwt güce sahip akışkan görünür hale getirilmiş ve ülke ekonomisine kazandırılmıştı. Söz konusu jeotermal su; Termal Turizm, Kaplıca Turizm, Tarımsal alanda Seracılıkta ve Kozaklı İlçesinin ısıtılmasında kullanılmakta.

Termal suyun iyi geldiği rahatsızlıkların başlıcaları anti depresif tedavilerde, romatizmal hastalıklar, kas ve iskelet sisteminin ağrılı durumlarında, ameliyat sonrası Pst-Operatif hücre gelişiminde, cilt hastalıklarında, eklem ve eklem dışı kireçlenmelerde, ciltte gençleştirici, kırışıklıkları azaltıcı saç ve tırnakları güçlendirici ve parlaklık verici, muhtelif böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları vb.

İlçemizde sağlık turizmine yönelik olarak İlçe Belediye Başkanlığına ait 20 Oda 32 yataklı kaplıca oteli, özel sektöre ait  508 apart 1.666  yatak kapasiteli, ayrıca 4 ve 5 yıldızlı 8 adet otel bin 255 Oda 4 bin 12 yatak kapasitesi bulunmakta. İlçede bulunan ve sağlık turizmine yönelik faaliyet içeren 20 adet tesis, bin 710 yatak kapasitesi ile hizmet vermekte.