Vali Adurrahman SAVAŞ'ın 18 Mart Şehitler Günü Mesajı‏

ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Bir insanın dünya da iken ulaşmak isteyebileceği en yüce makam şehitlik makamıdır. Şehitlik ve gazilik; insanın varabileceği en önemli manevi makamlardır.

Yüce Türk milletinin, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, devletin ve milletin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazilerin verdiği mücadelelerle tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

                                                                                 Abdurrahman SAVAŞ

 

                                                                                      Nevşehir Valisi

Başkan Cingil’den Çanakkale mesajı

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, her aşamasıyla eşsiz bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 97’incı yıl dönümünü saygı ve şükranla andıklarını belirten Cingil, şunları kaydetti: ''Çanakkale Zaferi, kutsal vatan topraklarımızı işgale kalkışan onlarca devletin kurduğu, dünyanın en büyük silahlı gücüne karşı yapılmıştır. Ama bunun hiçbir şekilde ve hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini gösteren, bu meydan okuma, millet olma bilincinin tohumlarını atarak Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması için de zemin hazırlamıştır. Kutsal direniş sayesinde belki de özgürlüğümüz, bağımsızlığımız ve geleceğimize hükmetme gücümüzü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.”

Çanakkale Zaferi'nin milli iradenin bağımsızlığa olan tutkusunun en büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Cingil’in mesajı şöyle:

“1915’te Çanakkale''''de, Milli Mücadele’de ve görev aldığı her yerde vatanın müdafaası uğruna şahadete ulaşan veya gazi olan kahramanlarımız, bugün ülkemizi bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara karşı yine aynı azim ve fedakârlıkla mücadele etmektedir. Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan dul ve yetimleri ile harp ve vazife malulü gazilerimizin sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam şartlarını iyileştirmek, ihtiyaçlarını karşılamak ve geride bıraktıkları emanetlerine sahip çıkmak, millet ve devlet olarak bizim asli görevimizdir. Çanakkale Zaferi’ni kazanarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin özgür ve bağımsız bir ülkede hayat bulmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bizim için kendini feda eden o meçhul kahramanları, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve büyük bir hürmetle, minnetle, şükranla anıyorum.”

AVANOS AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI YUNUS KAYMAK'TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Milli ruhun bütünleştiği kale; ÇANAKKALE

Çanakkale Zaferi, Milletimizin, Cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Ülkenin dört bir yanından gelen kahraman askerlerimizin dünya tarihine altın harflerle yazdıkları şiirdir Çanakkale. Birlik ve beraberliğin şahlandığı, düşmanlarımıza kâbusu yaşatan, iman gücünün ne demek olduğunu öğrendiğimiz yerdir Çanakkale. Türkiye Cumhuriyeti'ni kimsenin bölmeye cüret edemeyeceğinin en net göstergesidir Çanakkale. Atalarımızın bize en büyük armağanlarından biridir Çanakkale.

Her yıl 18 Mart günü gururlanmamızın sebebi olan Çanakkale Zaferi aslında bizlere çok önemli görevler yüklemektedir. Yükümüzün ne denli ağır olduğunu göstermektedir. Atalarımızın sayesinde huzurla yaşadığımız ülkemize sahip çıkmanın, Dünya Devletleri arasında en yükseğe çıkmak için çalışmanın getirdiği sorumluluğun bilincinde olmamız gerekmektedir. Ülkesi ve Milleti için canını veren, Şehitlik mertebesine ulaşan Atalarımıza olan vefa borcumuzu ödemenin yolu 2023 Lider Ülke Türkiye hedefini gerçekleştirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmak olmalıdır. Cumhuriyet’in 100. yılında ülkemizi en yükseğe ulaştırarak Onlara en güzel hediyeyi armağan edelim.

NEVŞEHİR

 

KAROSERCİLER VE MARANGOZLAR AĞAÇ İŞLERİ

 

ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANLIĞI

 

Odamız üyelerimizle beraber Çanakkale şehitliğini 16 Mart 2013 günü ziyaret etmiş olup 17 Mart 2013 günü şehrimize dönmüş bulunuyoruz.

 

18 Mart 1915 yılında çok çetin deniz muharebelerinin kazanılarak ."Çanakkale Geçilmez" vecizesinin yüce zaferimizin haklı gururunu bizlere yaşatan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim.

 

Tüm kamuoyuna saygılarımla,

 

Ramazan KORKMAZ

BAŞKAN