Daha önce 525 TL olan tarım işçilerinin yevmiyesi, artan ekonomik koşullar göz önüne alınarak, 700 tl olarak belirlendi.

Nevşehir Patates Üreticileri, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (PÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Birol Güney, PÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve İşçileri temsilen Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Kiledere Belediye Başkanı İsmail Tereci işçi ücretleri ile ilgili anlaşmazlığı çözüme kavuşturmak amacıyla bir araya geldiler.

 Patates İşçilerinin Yevmiyelerine Zam Yapıldı...

13.02.2024 tarihinde yapılan toplantıda alınan karar şöyle; 

  • Günlük İşçi yevmiye....... 700 TL,
  • Yükleme ton fiyatı........... 130 TL,
  • Yemek parası.................. 1.400 TL,

Aksoy: "Alın Teriyle Islanan Toprak Kurumaz…"

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy toplantı sonrasında yaptığı açıklamasında; "İşçilerimiz önceliğimizdir. İşçi kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda Kiledere Belediyesinin ev sahipliğinde PÜSİAD Başkanı Birol Güney, Kiledere ve Yazıhüyük Belde Belediye Başkanlarımız ile bir araya geldik. Gündemimiz işçi kardeşlerimizin yevmiyelerinin belirlenmesiydi.

İşçi kardeşlerimizin emeğinin zayi olmaması adına bir araya geldik. Kardeşlerimizinde talepleriyle işçilerimizin günlük yevmiyesinin 700 TL, yükleme 130 TL, yemek 1400 TL olarak belirlenmesinde mutabık kaldık. Emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun." ifadesinde bulundu.