Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) iş birliğinde 44. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlk kez 1979 yılında yapılmaya başlanan Uluslararası Kazı Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’nun 44’üncüsünün bu yıl NEVÜ ev sahipliğinde Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacağını belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “NEVÜ’nün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Doğal ve Kültürel Miras Turizmi alanında ihtisas üniversitesi olarak belirlenmesinin ardından Kapadokya Bölgesinin kültürel mirasını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak için birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu kapsamda  Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Nevşehir Valiliğimiz ve Kapadokya Alan Başkanlığımız iş birliğinde gerçekleştireceğimiz bu sempozyum da bizler için büyük önem taşıyor. Beş gün boyunca beş ayrı salonda yaklaşık 400 bildirinin sunulacağı sempozyumda, kazı ve araştırma yapan Türkiye'den  ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen yabancı bilim insanları tarafından; arkeolojik kazılar, restorasyon-konservasyon çalışmaları, arkeolojik yüzey araştırmaları ile antropolojik ve arkeometrik taranan eski veriler bilim dünyasıyla paylaşılacak. Gerçekleştireceğimiz sempozyumun tüm bilim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye kaydetti.  

Sunulacak bildiriler, Türkiye'de 2023 yılında yerli ve yabancı bilim insanları tarafından yapılan arkeolojik kazı ve araştırmalardan elde edilen güncel verileri paylaşacak.

Detaylı bilgi için https://ukaas44.nevsehir.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.