Nevşehir'in Acıgöl İlçesi Yukarı Mahalle, Sahil Caddesinde bulunan ve kötü bir görünüm arzeden öz deresinin (Acıöz) yaklaşık 1 Km. uzunluğunda ki kısmı DSİ Kayseri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Beton dik duvar, menfez ve demir korkuluk yapılmak suretiyle taşkınlara karşı ıslah edildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş; "Acıgöl İlçemizde Öz Deresi’nin Islah Çalışmaları Tamamlandı. Yapılan bu çalışmada emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen Başta Ak Parti il Başkanımız Sayın Mustafa Rauf YANAR, Nevşehir Milletvekillerimiz,z Sayın, Murat GÖKTÜRK, Sayın, Ebubekir GİZLİGİDER ve Sayın Mustafa AÇIKGÖZ'e ile Kayseri DSİ 12. Bölge Müdürü Okan BAL'ın şahsında tüm personellere teşekkür ederiz." dedi.

Öte yandan DSİ'den yapılan açıklamada," Nevşehir – Acıgöl İlçesi Öz Deresi’nin Geçici Kabulü yapılmış olup, İşin muhtevasında yerleşim yerini taşkın zararlarından önlemek amacı ile 820,00 m dik duvarlı kanal ve taban kaplaması,1640 m korkuluk ve 3,00*2,50 ebadında 2 gözlü 1 adet yerinde dökme menfez yapılmıştır" denildi.