Konusu, güçlü çekim ve aksiyon sahneleriyle dikkatleri üzerine çeken Adanış Kutsal Kavga, Nevşehir'de izleyiciyle buluştu.

Senaryosu Baki İlhan'ın imzasını taşıyan ve Hankando Akademi çıkışlı özel dövüş tekniklerinin kullanıldığı “Adanış Kutsal Kavga”, özelikle aksiyon sahneleriyle dikkat çekiyor.

Film aynı zamanda, son zamanlarda üzerinde çok emek harcanan en yüksek sinema bütçeli yapım oldu. Kültür Bakanlığı'nın da desteklediği, güçlü ve özgün ana karakterleri olan film, çarpıcı hikayesiyle de ilgi görüyor. 

Son dönemin en yüksek bütçeli Türk filmi: Adanış Kutsal Kavga'ya büyük ilgi...

Aksiyon dolu sahneleri ve Türk sinemasında eşi benzeri görülmemiş dövüş koreografileri ile dikkat çeken Adanış Kutsal Kavga filmi Nevşehir'de gençlerin ve ailelerin büyük beğenisini topladı. Özellikle halkımızın milli ve manevi değerlerini göz önünde bulunduran filmin oyuncuları arasında İsmail Filiz, Esra Bilgiç, Baki İlhan, Serdar Deniz ve Nevzat Yılmaz yer alıyor. 

Tarihi bu savaş hiç bitmedi!

Fatih Sultan Mehmet'ten beridir devam eden İstanbul, kavgasını günümüze uyarlayarak işlenen filmin her sahnesi nefes kesti. 

Baki İlhan'ın aynı zamanda senaryosunu da kaleme aldığı filmi, Emir Khalilzadeh yönetti. 

Filmde, Ahid Sandığı’nın yerini gösteren haritanın Fatih Sultan Mehmet Döneminden beri saklanan parçasını ele geçirmek isteyen Tapınakcılar ile koruyan Seyyidlerin mücadelesi işlenmiş.

Türk sinemasının en pahalı prodüksiyonu için öyleyse haydi Nevşehir beyaz perdeye...

Film, Holywood kalitesini hiç aratmıyor. İyi çalışılmış masraftan kaçınılmamış. Oyuncuların performansı da tek kelime ile mükemmel. Avrupalılar nice fantastik konuda film yaparken, ayakları yere basan böyle bir polisiye film izleyicileri çok mutlu etti.

Emir Khalilzadeh'in yönetmenliğini üstlendiği yapım, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinin ardından Türklerin eline geçen kadim bir sırrı korumak üzere teşkilatlanmış bir grupla bu sırrı tekrar ele geçirmek isteyen karanlık güçlerin mücadelesini konu alıyor.

“ Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul’un fethi sırasında Tabut-u Sekine’nin yerini gösteren çok önemli ve gizli bir haritanın yarısını ele geçirir. Sultan Mehmet Han, ordusunun cengâver komutanlarından Seyyid Davud Paşa’ya bir ferman yazıp koruması ve saklaması için haritayı ona emanet eder. Seyyid Davut Paşa ve kendinden sonra haritayı koruyup saklama görevini devralan kişiye ADANMIŞ denir.

Adanmışlar, ilmi ve manevi eğitimleri önemseyen ve buna göre yetiştirilen kimselerden seçilir. Her Adanmış, hem iyi bir kul, hem de muhteşem bir savaşçı olmak üzere yetiştirilir. Bu görev aileden her kime verilirse, o kişi bütün hayatını bu göreve adar; yalnız ve münzevi bir yaşam sürer. “

Adanış Kutsal Kavga Fragmanı