AK Parti eski İl Başkanı Av.Mehmet Ali Tanrıver, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için AK Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Av. Mehmet Ali Tanrıver, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığı’na başvuru yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Av.Mehmet Ali Tanrıver,, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran'ı makamında ziyaret ederek, aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

Resmi Aday adaylığı sonrasında açıklamada bulunan Av.Mehmet Ali Tanrıver, “28. Dönem Milletvekili aday adaylığı başvurumuzu gerçekleştirdik. Ülkemize, milletimize ve Nevşehir'imize hayırlı olsun” dedi.

Av. Mehmet Ali Tanrıver kimdir:  

1983 yılında Ürgüp'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir'de tamamladı.

2001 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini kazanarak 2005 yılında mezun oldu. Evli Adem Alper, Ali Kerem, Zeynep Sima isminde üç çocuğu var. AK Parti'de 2011 yılında il gençlik kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı,

2012 yılında İl Yürütme Kurulu üyesi ve Seçim İşleri Başkanı olarak 30 Mart 2014 yerel seçimlerine kadar görev yaptı.

2014 yerel seçimlerde Nevşehir İl Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. Daha sonra AK Parti Nevşehir İl Başknalığı görevinde bulundu.