Türkiye'nin en genç Anayasa hukukçusu ve AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin, 28. dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Nevşehir Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin, AK Parti Genel Merkezine gelerek başvuruda bulunarak evraklarını teslim etti. 

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı’na dosyasını teslim eden Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin yaptığı açıklamada; “Haydi Bismillah diyerek gözbebeğimiz, vatanımızın cennet köşesi canımız memleketimiz Nevşehir'imizden 28.Dönem AK Parti Milletvekili aday adayı olarak başvurumuzu yaptık. Hemşehrilerimize Nevşehir’imize, Nevşehirlimize hizmet sevdamız var.  İnşallah Allah’ta nasip ederse bir Nevşehirli olarak memleketimize yapacağımız çok hizmetimiz var. Allah utandırmasın. Dua ve desteklerinize talibiz” dedi.

PROF. DR. MEHMET ALİ ZENGİN KİMDİR?

AK PARTİ MKYK ÜYESİ - SİYASİ HUKUKİ İŞLER BAŞKAN YRD. - ANAYASA HUKUKÇUSU NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

1982 yılında dünyaya gelmiştir. Anne tarafından Nevşehirlidir. Babası Nevşehir’de Jandarma Komutanı olarak görev yapmıştır. Babasının görevi icabı ilk ve orta öğrenimini yurdun çeşitli illerinde tamamlamıştır. Anayasa Hukuku kürsüsünde araştırma görevlisi olarak mesleki hayatına adım atmıştır.

İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi’nde akademik çalışmalar yürütmüştür. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu - MKYK (asıl) üyesi olarak görev yapmaktadır.

Aynı zamanda Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Hollanda’da bulunan Uluslararası Lahey Daimi Tahkim Mahkemesi (Parmanent Court of Arbitration) Türkiye üyesi olarak görev yapmıştır.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun Teknik Heyeti’nde uzman/akademisyen olarak görev almıştır.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku kürsüsünde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır.

Bilindiği kadarıyla, şu an için ülkemizin en genç Anayasa Hukuku Profesörüdür.

Mesleki hayatı içerisinde, Avrupa Sağlık Hukuku Derneği Türkiye Temsilciliği, Ankara Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği, YÖK Denklik Komisyonu - Hukuk Alt Komisyonu üyeliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Proje Uzmanlığı ile kendi kurumunda Kamu Hukuku Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

İyi derecede İngilizce, temel seviyede ise Almanca bilmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.