Nevşehir AK Parti’de aday adaylığı başvurusu sürecinin tamamlanmasından sonra adayları belirlemek için ilk olarak 25 Mart’ta temayül yoklaması yapıldı. Temayülden sonra AK Parti Genel Merkezi'nde aday adayı mülakatları ise bugün başlıyor.

AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayları Ankara'ya mülakata çağırıldı. Görüşmeler bugün saat: 14.00’de başlayıp akşam saat: 18:00 e kadar devam edecek. Nevşehir’den 42 aday adayı komisyon karşısında ter dökecek. Görüşmelerde aday adaylarının CV'lerin yanı sıra gündeme ilişkin de sorular sorulacağı kaydedildi.

AK Parti’den Nevşehir Milletvekili olabilmek için; Alpaslan Ünal, Alper Korkmaz, Celal Yiğit, Cengiz Ekici, Derya Avcan Sertkaya, Ebubekir Gizligider, Edip Avşar, Emre Çalışkan, Fahri Yıldız, Fatih Güneş, Fatih İlalan, Fatih Uçar, Fatma Çömçe, Gökhan Açık, Hasan Hüseyin Akar, Hüseyin Varır, İbrahim Taşdemir, İsmail Usta, Kemal Semiz, Levent Aldatmaz, Mahmut Dede, Makbule Atlı, Mehmet Ali Tanrıver, Mehmet Yücel, Muhammed Feyzi Aygün, Murat Akbudak, Murat Çopur, Murat Sünber, Mustafa Aktaş, Mustafa Balcı, Mustafa Çiçekli, Mustafa Dursun, Mustafa Özdemir, Mustafa Rauf Yanar, Recep Tayyip Erdoğan, Serkan Vural, Süleyman Özgün, Turan Balak, Ulutaş Dirlik, Ülkü Aslan, Yasemin Gerçeker ve Zafer Salgın aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Nevşehir'de 45 aday adayından 42’sinin mülakata gireceği öğrenildi.

Mevcut Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe ile  AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin mülakatlara girmeyecekler.

Nevşehir 6. Komisyonda

Milletvekili aday adayları için temayül yoklamasının ardından komisyonlar kuruldu. 5’er üyesi bulunan 14 komisyon, milletvekili aday adaylarını mülakata çağıracak ardından eleme yapacak.

Nevşehir Ak Parti'den 42 Milletvekili aday adayını dinleyecek olan komisyon üyeleri Nurettin Canikli, Hasan Sert, Fatoş Gürkan, Emir Yasin Kekeç ten oluşuyor.

Buna göre Nevşehir’den toplamdaki 42 aday adayıyla Nurettin Canikli başkanlığında oluşturulan komisyonda yer alan İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Kayseri milletvekili Emir Yasin Kekeç görüşme gerçekleştirecek.

PERŞEMBE 13’TE BAŞLAYIP 18’DE SONA ERECEK

Nevşehir'den 45 müracaatın yapıldığı aday adayları alt komisyonda teker teker dinlenecek. Alfabetik sırayla dinlenecek aday adaylarının mülakatı saat 18’e kadar devam edecek.  Mevcut vekiller ve MKYK üyleri katılmayacaklar.

HANGİ SORULAR SORULACAK?

Nurettin Canikli Başkanlığında oluşturulan Mülakat komisyonu aday adaylarına şu soruların yöneltilmesi bekleniyor;

1- Neden siyaset yapmak istiyorsunuz? 

2- Neden Ak Parti’yi seçtiniz? 

3- Aday olmak istediğiniz bölge ile ilgili ne gibi projeleriniz var? 

4- Parti için ne yapabilirsiniz? 

Komisyon üyeleri bu soruların ardından “siz olmazsanız kimi listede görmek istersiniz?” sorusunu yönelterek öne çıkan isimleri belirleyecek.

SAYI AZALTILIP ÜST KOMİSYONA BİLDİRİLECEK

Alt komisyonun mülakatta görüştüğü isimler değerlendirildikten sonra bazı isimler eklenerek sayı azaltılıp üst komisyona havale edilecek.
Üst komisyon da alt komisyondan geçen isimlerle ilgili anket yapacak. Yapılan anket sonuçları ve raporlar üst komisyona iletilecek.

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran'ın da mülakat süresince genel merkezde olması bekleniyor.

Üst komisyon 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak.

Milletvekili aday listesinin belirlenmesi için alt komisyonların yapacağı değerlendirmelerin ardından belirlenecek Nevşehir'den (3+3) 6 aday adayı için nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonca verilecek. Ve Nevşehir'in 3 Milletvekili Adayı belirlenecek.

8 Nisan Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilmesi.

Nihai milletvekili aday listeleri, 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek.

LİSTE 11 NİSAN'DA KAMUOYUNA AÇIKLANACAK

AK Parti, 11 Nisan'da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.