Türk televizyonculuğunun kültür ve sanat kanalı TRT 2, yeni projesi TRT 2 Kitaplığı’nı Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen özel bir programla izleyicilere tanıttı.

Kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerini buluşturan etkinlikte, Kapadokya Üniversitesi (KÜN) kurucusu Alev Alatlı ve Teoman Duralı’nın kitapları ile TRT 2 ekranlarında yaptıkları yayınların öyküleri paylaşıldı.

Programda, iki değerli ismin kültür dünyasına katkıları ve TRT 2’deki yayın süreçleri anlatılırken, izleyicilere düşünce dünyalarının perde arkası aktarıldı. Özellikle Alev Alatlı’nın felsefe, edebiyat ve toplumsal konulara dair ekran yolculuğu ve programlarının oluşum süreci ilgiyle takip edildi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Suyu Arayan Bir Münevver: Alev Alatlı" başlıklı oturumun moderatörlüğünü sanatçı ve akademisyen Günseli Kato üstlendi. Oturumda söz alan Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, “Fikirden Eyleme: Alev Alatlı’nın Eğitim Mirası” başlıklı konuşmasında Alatlı’nın düşünce dünyasını ve Kapadokya Üniversitesi çatısı altında yaşatılan eğitim anlayışını anlattı. Karasar, Alev Alatlı’nın eğitim vizyonunu “bölgesel değerlerle evrensel bakışı harmanlayan, geleceği düşünen bir model” olarak nitelendirdi.

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Mütevelli Heyet Başkanı Funda F. Aktan ise yaptığı konuşmada, Alev Alatlı’nın Türk kültür ve düşünce hayatına katkılarının yeni nesillere aktarılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Annemin fikirleri ve programlarıyla topluma verdiği mesajlar bugün hâlâ güncel. TRT 2 Kitaplığı’nın bu kıymetli yayın öykülerini yaşatması çok anlamlı” ifadelerini kullandı.

TRT 2 Kitaplığı’nın ilk programında Alev Alatlı ve Teoman Duralı’nın kitapları, televizyon yayıncılığı serüveni ve kültür-sanat dünyasına katkıları yeniden hatırlatılırken, etkinlik Türk kültür ve düşünce hayatına önemli bir armağan olarak kayda geçti.