Kesin olmayan sonuçlara göre, MHP, Nevşehir’de 8 yıl sonra yeniden milletvekili çıkardı. Hatırlanacağı üzere  en son 1 Kasım 2015 te yapılan 25. Dönem Genel seçimlerinde Mehmet Varol MHP'den Nevşehir milletvekili seçilmişti.

Nevşehirlilerin tercihi Kılıç oldu.... 

MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde kaybettiği AK Parti adayı Rasim Arı’dan bu kez rövanşı farklı kazandı.

14 Mayıs 2023 Genel seçim sonuçlarına göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç hem MHP'nin Nevşehir'de oylarını artırdı hemde 8 yıl sonra Meclis'e milletvekili olarak Nevşehir'i temsilen gitmeye hak kazandı.

Kılıç, Nevşehir'de tarih yazdı...

Arı, Hayal kırıklığı yaşadı... 

Rasim Arı ve Filiz Kılıç girdikleri yarışta aylarca Nevşehir halkından geçerli not alabilmek için yarışmışlar ve kazanan AK Parti adayı Rasim Arı olmuştu.

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde MHP adayı olarak AK Parti adayı Rasim Arı ile Nevşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Kılıç, seçimlerde ikinci olarak kaybetmişti. 2019 Yerel seçimlerinde, Rasim Arı 30 bin 024 oy alırken, Filiz Kılıç ise 19 bin 983 oy almıştı.

Ancak 2 yıl süreyle görevinde kalan Rasim Arı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmiş ve sonrasında da AK Parti'den istifa edip, İYİ Parti saflarına katılarak bu partinin birinci sıra milletvekili adayı gösterilmişti.  

Arı'dan rövanşı alan Kılıç, Nevşehir'de tarih yazdı...

Kılıç ve Arı, 14 Mayıs’ta yapılan Milletvekili Genel Seçimi’nde yeniden rakip oldu.

MHP Milletvekili adayı Filiz Kılıç, 14 Mayıs seçimlerinde 41 bin 539 oy alırken, İYİ Parti adayı olarak seçimlere giren Rasim Arı ise 32 bin 329 oy alabildi.

Kılıç, belediye başkanlığını kaybettiği Arı’ya Genel seçimlerde fark atarak milletvekili seçilmeyi başardı. Seçim sonuçlarına göre, Kılıç, hem rövanşı açık farkla aldı hemde milletvekili seçilmeyi başardı.

Kılıç; "Teşekkürler Nevşehir’im"

MHP'nin uzun süre sonra milletvekili çıkarmasının yanı sıra Nevşehir'in ilk kadın milletvekili olması sebebiyle sevinçli olduğunu fade eden MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Değerli hemşerilerime, tüm ülküdaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Şahsıma ve partimize olan güvene layık olmaya çalışacağım" dedi.

Seçim sonrası Rasim Arı'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Nevşehir’imin kararı başım gözüm üstüne.. Amacımız İkbal ve istikbal olmadığına göre ilk günkü gibi aynı heyecan aynı sevgi ile kucaklaşmaya yine nasırlı elleri sıkmaya mahsun gönüllerin yareni olmaya kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz..." dedi.