Nevşehir'de sosyal medya üzerinden iletişime geçtikleri kişiyi "ucuz altın" satma vaadiyle dolandırdıkları ileri sürülen 3 kişi tutuklandı.

Alınan  bilgilere göre; Ağrı ilinden gelen F.D. isimli şahıs, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek Facebook üzerinden tanıştığı kişilerin, ucuz altın satmak istediklerini beyan ederek 26.000 TL parasını alan şahıslar tarafından dolandırıldığı ihbarında bulundu.

Yapılan araştırmada Furkan ve Hasan takma adını kullanan U.D. ve O.D. adlı şahısların Ürgüp ilçesi Çökek köyünde bir kişinin evinde Ağrı ilinden gelen F.D. isimli vatandaş ile buluşarak bir adet altını göstererek anlaştıkları, kalan altınları getirmediklerini beyan ederek 26.000 TL. Parayı alıp kaçtıkları öğrenilmiştir.

Şüphelilerin yakalanması maksadı ile Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve Nevşehir Suç Araştırma Timinden (JASAT) oluşturulan özel bir ekip ile Ürgüp Cumhuriyet Baş Savcısının talimatları doğrultusunda araştırmalara başlanılmıştır.

Bu ve benzer olaylara karışan şahıslar araştırılmış, kapsam genişletilerek civar illeri kapsayan geniş bir araştırma faaliyeti icra edilmiştir.  Yapılan takip ve incelemeler neticesinde Niğde İli Merkez İlçesi Kömürcü Köyünde ikamet ettikleri tespit edilen Furkan ve Hasan takma adlı U.D. ve O.D. isimli şahıslar ile birlikte dolandırıcılık olayını organize ettiği tespit edilen G.D. isimli şahıs 26.000 TL. Para ile ele geçirilmiştir. Ele geçirilen paranın tamamı mağdur F.D. isimli vatandaşa teslim edilmiştir.

Soruşturmanın derinleştirilmesi neticesinde U.D. O.D. ve G.D. isimli şahısların benzer şekilde Aksaray ilinde 140.000 TL ve çevre illerde farklı miktarlarda parayı dolandırıcılık yapmak sureti ile aldıkları öğrenilmiştir.

İcra edilen faaliyet sonucunda U.D. O.D. ve G.D. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı halkımızın huzur ve güveni için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.