Nevşehir Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), olası afetlere karşı mobil sahra çadırlarında acil servis hizmeti sunacak.

Nevşehir Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), olası afetlere karşı bir Mobil Acil Sahra Hasta Müdahale çadırı, iki barınma çadırı kuruldu. Acil müdahale amaçlı hizmet veren sahra hastanesi tatbikat amacıyla, Sağlık Müdürlüğü Nevşehir UMKE ekiplerince İl Sağlık Müdürlüğü otopark alanında oluşturuldu.

Nevşehir UMKE ekipleri tarafından kurulan mobil Acil Sahra Hasta müdahale çadırının doğal afetler ve olağan dışı durumlarda kısa sürede hazır hale getirildiği belirtildi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar tatbikat alanını gezerek bir acil müdahale çadırı, iki barınma çadırını ve mobil kurtarma aracını yerinde inceledi.

Tartar; “Nevşehir UMKE ekiplerimiz her türlü afette kullanabilecek mobil sahra çadırları kurarak oluşabilecek bir afete karşı hazırlık çalışması yaptılar.  Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bir adet tam donanımlı UMKE Acil Müdahale Aracı tahsis edildi. Araç içerisinde olası bir afet ve acil durumda çok kısa sürede acil sağlık hizmetlerinin sunumunu sağlamaya yönelik olarak içerisindeki jeneratörler ile şişirilebilir 48 m2 havalı çadır, küçük cerrahi setler, aspiratör, ekg, monitör, nebulizatör, cerrahi lamba, tekerlekli sandalye, masa, matkap, jeneratör, EKG masası, monitör masası, çay makinası bulunduğunu kaydetti.  30 dakikada hizmet vermeye hazır hale getirilen havalı çadırımızda hastaya bir hastanenin acil servisinde yapılan tüm tedavi bu mobil acil ünitede içindeki ekipmanlarla ilk tedavi sağlanacağını, olası bir afet durumunda ilimiz ve bölgemizde çok kısa sürede intikal ederek acil servisi oluşturacak ekipmanı içerisinde barındırarak 7/24 saat hizmet verecektir. “ dedi.

Tam donanımlı ve modern UMKE Acil Müdahale Aracının ilimize tahsis edilmesi hususunda Sayın Sağlık Bakanımıza, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüze, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanımıza ve bu tatbikatın yürütülmesin de, emeği geçen gönüllü tüm Nevşehir UMKE ekibimize, bu fedakar ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Her türlü iklim şartlarına dayanan mobil Sahra Çadır kurma tatbikatının periyodik aralıklarla devam edeceği ifade edildi.