Avanos ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü kapsamında Hükümet Konağı Bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kaymakam Olgun Öner, Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş, Cumhuriyet Başsavcısı, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz katıldı.

Tören çelenklerin sunulması ile başladı. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulmasına müteakip saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile birlikte, Bayrağımız göndere çekildi.

Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı, Avanos Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nun öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü anısına gerçekleştirilenetkinliklerle devam etti. 

 Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İBAŞ, açıklamasında; "Yüce milletimizin tarih boyunca kazandığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz.

Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan yüce milletimiz, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelelerle başka milletlere de örnek olmuştur.

Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." sözüne inançla bir milletin; vatan sevgisini, kardeşliği, birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya kanıtladığı bir mücadelenin göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü kutluyor,  başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum." dedi.