Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yıl dönümü Avanos’ta büyük bir coşku ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Avanos Kaymakamımız Olgun Öner’in makamında, tebriklerinin kabulü ile başladı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanındaki kutlama töreninde geçildi. Program İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Avanos Kaymakamımız Olgun Öner ve Avanos Belediye Başkanımız Celal Alper İbaş vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

Avanos Kaymakamımız, günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasını yaptı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve oratoryo gösterisinin ardından, okulların hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisi sunuldu. Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödül takdimleri yapıldı.

Başarı elden öğrencilerin ödülleri; Avanos Kaymakamımız Olgun Öner, Avanos Belediye Başkanımız Celal Alper İbaş, Avanos Cumhuriyet Savcımız Mert Gözübüyük, İlçe Emniyet Müdürümüz Rafet Tokgöz, İlçe Jandarma Komutanımız J. Yzb. Abbas Başer ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Kerem Yılmaz tarafından verildi.

Avanos’ta coşkuyla kutlan Cumhuriyet Bayramı resmigeçit töreninin akabinde tören tertip komitesinin Avanos Kaymakamımız tarafından tebrik edilmesi ile sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri saat 14:30’da Cumhuriyet Fidanları dikimi ile devam edecektir.