Avanos’un tanıtımı ve turizmle alakalı karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere Avanos Kaymakamı Sayın Mustafa Eldivan,Avanos Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa Körükcü ve turizm sektörü yetkilileri bir araya geldi.

 

17 Kasım 2012 Cumartesi günü Kızılırmak kenarında, Mado Kafe’de düzenlenen toplantıya Avanos Kaymakamı Sayın Mustafa ELDİVAN, Avanos Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa KÖRÜKÜ, Avanos Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Sayın Serkan FERALAN ve Avanos’ta turizm alanında faaliyet gösteren sektörlerin temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda Avanos’un tanıtılması noktasında, destinasyonel ortak tanıtım çalışmaları, turizmin sorunları, çözümü önerileri, el sanatları ve alternatif turizm faaliyetleri gibi birçok konu üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. İlçemizin son yıllardaki gelişimine bağlı olarak bölgede cazibe merkezi haline geldiği, bununla birlikte markalaşma ve tanıtım hususunda, turizm temsilcileri, mülki amirler olarak Kaymakamlık ve Belediyemizin bu sektörde faaliyet gösteren turizm yetkilileri ile birlikte istişare toplantılarına öncülük etmesi ve birlikte çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

 

Mado Kafe’de yapılan ilk toplantı sohbet ortamında gerçekleştirilirken; ilçemizin tanıtımı, markalaşması ve turizm sorunlarının ele alınarak bu sorunların çözümü noktasında önerilerin sunulması ve toplantıda derlenen başlıkların daha sonraki toplantılarda ele alınması kararı alındı.