Başbakan Erdoğan'ın 2014 planı

Özellikle Yeni Anayasa konusu ile Başkanlık sistemi konusundaki çalışmaları bütün hızıyla sürdüren AK Parti de Başbakan Erdoğan 2014 Yerel Seçimlerine bçok üyük ehemmiyet veriyor.Başkanlık sistemindeki hedefe ulaşmak adına Yerel seçimlerden zaferle ayrılmayı planlayan Başbakan Erdoğan ve kurmayları Anketlerle tüm Yerel bölgelerde net isismler üzerine çalışmalar yürüterek bu konuda en ufak bir taviz vermeyi düşünmüyor.Hedef 2014 Yerel Seçimlerinde oy oranını dahada yükseltmek…

 

Erdoğan'ın en büyük hedefi 2014 seçimlerinde yüzde 50'nin üstünde oy olarak ilk turda seçilebilmek. Kendisine Başkanlığa giden yolu açmak. Kürt sorununun çözümü için başlatılan ikinci İmralı süreci, tutuklu askerle ilgili yaptığı çıkış, Ergin Saygun'un tahliyesi ve son olarak bu ziyaret toplumsal mutabakatın sağlanması için atılan önemli adımlardan birkaçı. Erdoğan, hem Kürt seçmene hem de ulusalcı seçmene göz kırpıyor. Arka arkaya atılan bu adımlar aslında başkanlık sistemine giden yola döşenen en önemli mihenk taşlarından.

 

AK Parti’nin 2023 projesi nedir?

 

* Türkiye, artık AB’ye katıldığı andan itibaren, ‘gireceği’ demiyorum, beyin gücüyle oraya katılmış olacak. Türkiye, medeniyetler uzlaşmasında AB’nin içinde en önemli bir aktör olarak yerini alacaktır.

 

* Ege ‘barış gölü’ haline gelecekse, bunu başarmaya mecburuz. Bunu da halledeceğiz.

 

* Gözünü 2023 ufkuna dikmiş bir Türkiye’nin en büyük güvencesi; bilgiye doğrudan ulaşabilen, bilgi teknolojisinden kolayca yararlanabilen, zihni açık yeni kuşaklar olacaktır.

 

* Bugün, bütün temel ekonomik göstergeleri olumlu seyreden, enerjisini yeniden kazanmış, hedeflerini yenilemiş ve 2023 için hedefini dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek olarak belirlemiş bir Türkiye var.

           

Milli gelir 25 bin, dış ticaret bir trilyon dolar. Zorunlu eğitim 12 yıl. Boğaz'a üçüncü köprü. Yılda 70 milyon turist. Üç nükleer enerji santralı. 'Made in Turkey' savaş uçakları

 

Yerel Seçİm için hazırlıklarını hızlandıran AK Parti, 'Seçim Beyannamesi' hazırlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde, parti yöneticileri 'beyin fırtınası' yapıyor. Erdoğan'ın talebi üzerine Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'e dönük hedef ve stratejileri içerecek Seçim Beyannamesi'nde; enerjiden ulaşıma, sağlıktan eğitime kadar tüm alanlarda atılacak adımlar sıralanacak. Yeni Anayasa hedefi, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, 'tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ve tek resmi dil' vurguları, Avrupa Birliği'ne tam üyelik gibi hedeflerin vurgulanacağı beyannameye şu hedeflerin de yansıtılması planlanıyor:

 

KİŞİ BAŞI 25 BİN $ GELİR: 12 yıllık hedeflerden biri, halen 10 bin dolara yaklaşan kişi başına milli gelirin 25 bin dolara yükseltilmesi olacak. Cumhuriyet'in 100. yıldönümünde en büyük 10 ekonomi arasına girilecek .

 

İHRACAT 500 MİLYAR $: Hedeflenen ihracatın artırılarak 2023'te 500 milyar dolara çıkarılması öngörülüyor. Dış ticaret hacmi hedefi ise 1 trilyon dolar.

 

12 YILLIK ZORUNLU EĞİTİM: İlköğretimin ardından ortaöğretimde de okullaşma oranı yüzde 100'e çıkarılacak. Zorunlu eğitim, önümüzdeki yıllarda 12 yıl olacak.

 

3. KÖPRÜ VE DUBLE YOL: İstanbul Boğazı'na üçüncü köprü yapılmış halde 2023'e girmesi, İstanbul'dan Antalya'ya kesintisiz otoyol yapılması, Ülkenin dört bir yanına uzanan hızlı tren projelerinin hayata geçirilmesi 12 yılın hedefleri arasında bulunuyor. 15 bin km daha bölünmüş yol yapımı öngörülüyor.

 

GAP, DAP, KOP: Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) ile Türkiye, dünyanın tahıl ambarı haline getirilecek.

 

70 MİLYON TURİST: Bu yıl 30 milyon turist ağırlayan Türkiye'nin 2023 hedefi 70 milyon.

 

NÜKLEER SANTRAL: 2023'e kadar üç nükleer enerji santralının tamamlanması öngörülüyor.

 

MİLLİ TANK, UÇAK, UYDU: Erdoğan'ın sık sık altını çizdiği 'Türkiye'nin kendi savaş gemisini, tanklarını ve uçaklarını yapması' yönündeki hedefler vurgulanırken, yerli uyduların uzaya gönderilmesi planlanıyor. İnternet hızı 100 kata kadar artacak, e-imza herkes tarafından kullanılacak.