Nevşehir'in Acıgöl İlçesi AK Parti’li Belediye Başkanı Ercan Ertaş, darbe girişimine karşı ilçe meydanında sabahlara kadar uyumayarak tepkisini gösterip Milli iradeye sahip çıkan ilçe halkına teşekkür etti.

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, yayınladığı mesajında, ”Milli iradeye sahip çıkarak darbe girişimine karşı sabahlara kadar Acıgöl İlçemiz Meydanında tepkisini göstererek birlik ve beraberliğimizi koruyan tüm hemşerilerimize teşekkür eder, saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.


Öte yandan Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş,  Fetullahçı Terör Örgütüne bağlı bazı subay ve askerlerin darbe girişiminde bulunmasına sert tepki gösterdi.

Ertaş, darbe girişiminin millet nezdinde itibar bulmadığını belirterek, 15 Temmuz 2016 tarihinin demokrasi bayramı olduğunu kaydetti.

Milli iradeyi teslim almaya kalkışanlar karşısında milletin sokağı teslim aldığını ifade eden Başkan Ertaş, "15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Yapılan girişim milletimiz tarafından püskürtülmüştür. Allah'a şükür Milletimizle beraber büyük bir belayı defettik. Milletimiz adeta bir destan yazdı. Demokrasi zaferimiz mübarek olsun. Bu aziz millet darbeye boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek. Millete darbe yapmaya kalkanlar milletten misliyle darbe yedi. Hangi güç karşımıza çıkarsa çıksın hepsini milletimizin desteği ile ezip geçeceğiz. Bu darbe girişimine karşı dik duruş sergilerken hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum" dedi.​

Demokrasi Nöbetimiz Devam Ediyor...!

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş açıklamasının devamında; Ülkemiz ve demokrasimizin varlığına yönelik olarak girişilen hain darbe girişimini şiddetle kınıyor, Milli İrade' ye karşı düzenlenen bu alçakça teşebbüs nedeniyle göğsünü silahlara ve tanklara karşı gererek, vatanını ve milletine sahip çıkan  vatandaşlarımız ve yöneticilerimize milletimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Ayrıca tüm ülke genelinde olduğu gibi Acıgöl ilçemizde gece gündüz demeden demokrasi nöbeti tutan Acıgöllü ve Nevşehirli hemşerilerimize teşekkür ediyorum