Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 üzerinde bir oy alması ile zaferini ilan etmesinin ardından büyük sevinç yaşayan Nevşehirli vatandaşlar AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı önünde toplanarak seçim sonuçlarını kutladı.

Kutlamalara AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ile MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, MHP Genel Başkan Yardımcı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Cumhur ittifakı ortakları parti binasına gelerek katılırken, çalan seçim şarkıları ile partililer büyük coşku yaşadı. Yine çok sayıda partili de  Nevşehir sokaklarında araçları ile konvoy halinde şehir turu attı.

Gencinden yaşlısına il başkanlığına akın eden AK Partililer, il binası önünde kurulan sahne önünde şarkılar eşliğinde seçim sonucunu kutladı.

Öte yandan AK Partili yetkililer il genelinde yapılan kutlamalar sırasında silah atılmaması konusunda uyarılarda bulunurken, seçim zaferinin hüzne neden olmaması istendi. 

AK Parti Nevşehir İl Başkan Ali Kemikkıran, ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi’nde Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından il binası önünde kutlamalara katılan partililere seslendi.

Türkiye son sözünü söyledi… Adam yine kazandı!

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran; Ne güzelsin Nevşehir. Elhamdülillah Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Bu zaferi bize yaşattığı için önce Rabbimize şükrediyoruz. Türkiye Yüzyılı seçimin galibi aziz milletimizdir, diyerek “sandıktan birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, Türkiye’nin aydınlık yarınları, 21 yılın kazanımları çıkmıştır. Kazan istikrar olmuştur, şehrimiz olmuştur, Türkiye Yüzyılı olmuştur, Türkiye olmuştur. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

KEMİKKIRAN TEŞEKKÜR ETTİ

İl Başkanı Kemikkıran; "Tabi ki bu teveccüh için sizlere tüm Nevşehirli hemşerilerimize, Türkiye’nin her bir noktasından Sayın değerli Cumhurbaşkanımıza sandıklara gitmek suretiyle destek veren tüm hemşerilerimize, tüm seçmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Teşkilatımızın tüm kademelerinde görev yapan ana kadememize, ilçelerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, il genel meclis üyemize, mahalle başkanlarımıza, köy temsilcilerimize, hülasa AK Parti’nin, AK Dava’nın gönüldaşları hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Bir büyük teşekkür de bizi bu yolda hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli sivil toplum örgütlerimize, sendikalarımıza, vakıflarımıza, derneklerimize, o gönül insanlarına buradan sevgi dolu, muhabbet dolu selamlarımı iletiyorum. Dünya lideri, ümmetin umudu saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı 13.kez cumhurbaşkanı seçmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim hepinizden razı olsun. Bugün çok heyecanlıyız, içimiz içimize sığmıyor. 14 Mayıs akşamı burada buluşup, bu coşkuyu yaşamayı arzu ederdik ama olanda hayır var, nasip böyleymiş. Daha büyük bir oranla, daha büyük bir oyla, daha büyük bir teveccühle bugün bu mutluluğu yaşıyoruz. Bir kez daha her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

TEŞEKKÜRLER NEVŞEHİR

Seçim sonuçlarını değerlendiren Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran'da, Nevşehir’in her seçim olduğu gibi yine farkını gösterdiğini söyleyerek “Şehrimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıkarak Türkiye Yüzyılının temelini atmıştır. Nevşehir kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır.” dedi. 

Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Yüzyılına büyük bir destek veren tüm Nevşehirli hemşehrilerime; gece-gündüz demeden büyük bir gayret göstererek davasına sahip çıkan İl , İlçe ve Belde Yöneticilerimize, Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatlarımıza, mahalle başkanlarımıza, Milletvekillerimize, tüm parti mensuplarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”  dedi.