Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 3. sü düzenlenen “Özel İnsanlar Spor Şenliği ve İl Şampiyonası” Nevşehir Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirildi.
Mehteran takımı eşliğinde saat 10.00’da Nevşehir Valiliği önünde başlayan Kortej yürüyüşü ile Spor Şenliğinin startı verilirken Belediye Başkan Yardımcıları ve Müdürleri tarafından karşılanan özel sporcular Nevşehir Belediyesi önünde toplu fotoğraf çektirerek hatıra pozu verdi. Gençlik Spor kompleksinde tamamlanan yürüyüş sonunda müsabakalar başladı.
Özel Sporcular Spor Federasyonu İl Temsilciliği faaliyet programında da yer alan özel sporcular il şampiyonası ve spor şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Şenlik Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Özel Sporcular Federasyonu Nevşehir İl Temsilciliği destekleriyle düzenlendi.
Atletizm, yüzme ve masa tenisi branşlarında yapılan şampiyonaya 16 down, 14 otizmli ve 46 mental sporcu katıldı.
Toplumun önemli bir parçasını oluşturan özel insanların sosyal hayata entegrasyonuna katkı sağlaması ve hayata onların penceresinden bakılarak farkındalık oluşturulması amaçlanan spor şenliği ve il şampiyonası Nevşehirli vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı.
Müsabakalar sonucunda dereceye giren özel sporculara madalyalarını Belediye Başkanı Rasim Arı ve Gençlik Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir takdim etti.
Özel Sporcular Spor Federasyonu Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney, Başkan Rasim Arı, Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, antrenör, sporcu ve velilere teşekkür etti.
Sporun engelli ve sağlıklı bütün insanları sosyalleştirdiğini güzel kötü tüm yaşam değerlerini bir arada paylaşmayı öğrettiğini söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, sporun ruhsal yapıya sağladığı desteğin yanında disiplin, rekabet ve arkadaşlık hislerini uyandırarak kişinin bağımsızlığını kazanmasında ve benliğinin oluşmasında ciddi bir rol oynadığını ifade etti. Başkan Rasim Arı konuşmasında “Toplumda özel insanların bireysel yeterlilikleri ve yetenekleri hakkında farkındalık oluşturmak ve bu konuda gerekli eğitimi sağlamak Nevşehir Belediyesi olarak en büyük hedeflerimizden birisi olacak. Katılım sağlayan bütün sporcularımıza, ailelerine ve antrenörlere teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.