Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen TYT ve AYT Deneme Sınavlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Sınava katılan ve dereceye giren öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, “Her şey yarınlarımızın sahibi gençlerimiz için. Tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ödüllü TYT ve AYT Deneme Sınavlarında Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık kategorilerinde dereceye giren öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini makamında konuk etti.

Hafta sonu gerçekleştirilen ve ÖSYM’nin uyguladığı tüm kurallar geçerli olduğu deneme sınavlarının gerçek bir sınav provası niteliği taşıdığını belirten Savran, sınavlara toplam bin 973 öğrencinin katıldığını kaydetti. Sınavlara katılarak dereceye giren öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik eden Başkan Savran, “Her şey yarınlarımızın sahibi gençlerimiz için. Biz istiyoruz ki şehrimizde yaşayan herkes mutlu ve huzurlu olsun. Gençlerimiz şehrimizi ve ülkemizi daha ileriye ve güzele ulaştırsın. Bu anlamda tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber etmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimize sınavlarında üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Belediyesi olarak 3 yıllık süre içerisinde her zaman öğrencilerin yanlarında olduklarını ve binlerce soru bankası seti, okuma kitabı ve kişisel gelişim kitabını ücretsiz olarak dağıtarak LGS ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için deneme sınavları gerçekleştirdiklerini kaydeden Savran, yeni dönemde de eğitime olan desteklerini arttırarak sürdüreceklerini vurguladı.  Öğrenciler için yeni dönemde sağlayacakları ulaşım desteklerinin yanında onlar için mahallelere Semt Sahaları, Gençlik Merkezleri ve Mahalle Kütüphaneleri yapacaklarını anlatan Savran, “Okul öncesinden üniversiteye kadar öğrencilerimizin eğitim hayatlarının her anında yanlarında olacağız.” dedi.

Savran, daha sonra dereceye giren öğrencilere tablet, akıllı saat ve bisiklet ödüllerini vererek öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen deneme sınavında, Sayısal’da Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencisi Mahmut Can Aldağ birinci, İsmail Uğur Avcu ikinci ve Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencisi Yunus Arıkan üçüncü oldu. Eşit Ağırlık kategorisinde ise; Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencisi Emine Beyza Aplak birinci, aynı okuldan Mahmut Can Aldağ ikinci ve Özel Nevşehir İdeal Çözüm Lisesi’nden İhsan Uzey üçüncü oldu. Sözel’de de Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ömer Baykaplan birinci, aynı okuldan Ömer Faruk Ünlü ikinci ve yine aynı okuldan Sude Ulucan üçüncü oldu.