Nevşehir Büyük Birlik Partisi (BBP) 1. Sıra İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Batmaz, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajla tüm İslâm âleminin ve Nevşehirli tüm hemşehrilerinin kandilini kutladı.

BBP 1. Sıra İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Batmaz, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüm İslam âleminin kandilini kutlayan Batmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’ Mübarek bir gece olan Berat gecesi, idrak ve şuur ihya edebileceğimiz eşsiz bir arınma vesilesidir. Bu vesileyle bu mübarek geceyi tüm İslam alemi olarak iyi idrak edip bereketli geçirmeliyiz.


Her bir salih amelin ve her bir Kur’an harfinin sevabının yirmi bine çıktığı, günah yükümzden kurtulup ilahi bağışa erebileceğimiz Berat Gecesi’nin faziletini Peygamber Efendimiz (SAV) Hz Aişe validemize şöyle buyurmuştur; Muhakkak ki Allah Teala Şaban’ın on beşinci gecesinde dünya şemasına rahmetiyle tecelli eder ve Beni Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca insanları mağfiret eder.


Cenab-ı Hakk’ın (C.C) rahmet, bereket, af ve mağfiretinden azami derecede istifade etmek temennisiyle, bu mübarek gecenin tüm halkımız ve İslam alemi için her türlü sıkıntıda kurtulmasına, barış ve kardeşlik duygularının, birlik ve beraberliğin kuvvet bulmasına vesile olmasını diliyor, İslam dünyasının Berat Kandilini can-ı gönülden tebrik ediyorum.’’ dedi.