NEVŞEHİR(MHA) İŞKUR Nevşehir İl Müdürü İlhan Temel'in şu anda müdürlüğünü yaptığı kuruma 22 yıl önce iş için başvurduğu ortaya çıktı.

O zamanki adıyla İş ve İşçi Bulma Kurumu'na iş bulabilme umuduyla başvurup kuruma memur olarak atanan Temel, şimdi kendisi gibi iş arayan insanlara yardımcı olmaya çalışıyor.

İŞKUR Müdürü İlhan Temel, 1990 yılında Atatürk Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra iş bulabilme umuduyla şu anda adı İŞKUR olarak değiştirilen İş ve İşçi Bulma Kurumu Nevşehir Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu ve bu başvurusunun ardından vatani görevini yapmak için askere gittiğini söyledi. Asker dönüşünde bir gıda toptancısı yanında muhasebeci olarak çalışmaya başladığını ve 1992 yılının Ağustos ayında İş ve İşçi Bulma Kurumu'ndan gelen bir zarfın hayatını değiştirdiğini belirten Temel, “Evime gelen davet mektubu üzerine İş ve İşçi Bulma Kurumu'na gittim. Burada bana kurumun memur alımı yapacağını ve bunun için Ankara'da sınava girmem gerektiğini söylediler. Yaklaşık 2 ay sonra Ankara'da sınava girdim ve bu sınavı kazanmayı başardım? diye konuştu.

Sınavı kazanmasının ardından İş ve İşçi Bulma Kurumu Nevşehir Şube Müdürlüğüne memur olarak atandığını kaydeden İlhan Temel, 1998 yılına kadar memur kadrosuyla görev yaptıktan sonra 1998 yılında kurumda şef olarak çalışmaya başladığını anlattı. 2005 yılında müdür yardımcılığına getirildiğini ve 2007 yılında Konya İl Müdür Vekili olarak görev yaptıktan sonra 2008'de Nevşehir'e yeniden müdür olarak atandığını anlatan Temel, “Halen görevimin başındayım. Yıllar önce babamın tavsiyesiyle başvurduğum kuruma 2008 yılında müdür oldum. Bu benim için tarif edilemez bir mutluluk oldu. Çalıştığım kurum benim hayatımı değiştirdi.” ifadelerini kullandı.