Bölgesel Amatör Futbol Liginde mücadele eden Nevşehir Spor'un gol yollarındaki en önemli silahı olan Buzo ligin devre arasında iziznli olarak ülkesine gitmesinin ardından dönüp dönmeyeceği merak konusuydu. Buzo'nun Ligin ikinci yarısı başlamadan Nevşehir'e döndüğü ve idmanlara çıkmaya başladığı bildirildi.

Buzo'nun dönüşü camiada sevinçle karşılandı.

Genelde tüm liglerde Afrikalı futbolcuların ülke dönüşünde gecikmelerin bir alışkanlık olduğu bildirildi.

Ligin son haftasında Kayseri Şeker Spor müsabakasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza alan Bal liginin gol kralı Buzo, yarın oynanacak olan Kırıkkalespor maçında da forma giyemeyecek.  Buzo , Takımını ligin ikinci yarısında oynanacak olan 3 maçta yalnız bırakacak.

Kamuoyunun Bilgisine.
Futbolcumuz Chibuzor Nwogbo ilk yarı bitimiyle izinli olarak Ülkesine gitmiş olup. Bu süre zarfında Yabancı uyruklu menejerler tarafından kandırılarak Vietnam da bir kulüple anlaşmak istemiştir.Bu sebeple devre arası kampına katılamamıştır.Bu 20 günlük süre zarfında; Türk menejerinin ve bizlerin verdiğimiz uğraşlar sonucu ve yaptığımız görüşmeler sonrası futbolcumuzun aklı çelindiği ,yanlış yönlendirildiğini ve kandırıldığı bilgisine ulaştık.Buzo ile yapılan görüşmede bu konuda pişmanlık duyduğunu ve tüm Nevşehirspor camiasından özür dilediğini , takıma tekrar katılmak istediğini tarafımıza bildirdikten sonra bizde yönetim kurulu olarak kendisinin bu isteğinin kabul edildiğini ve dönmesi konusunda karar verdik.
Futbolcumuz Buzo bugün akşam saatlerinde Nevşehir'e dönmüştür.

Her ne sebeple olursa olsun Futbolcumuz Chıbuzor Nwogboya yaptığı bu davranışın yanlış olduğunu ve bu sebeple kendisine Yönetim kurulu kararı ile 5000-TL para cezası verildiği ve bunun uygulanacağı tebliğ edilmiştir.

Futbolcumuz Chıbuzor Nwogbo ;
Verilen cezanın haklı olduğunu ve kabul ettiğini ama tüm Nevşehirspor camiasından , Teknik Kadrodan , Futbolcu arkadaşlarından ve bilhassa Nevşehirsporun büyük taraftarlarından tekrar özür dilediğini belirterek Bundan sonra daha da iyi bir Futbol sergileyeceğini ve Nevşehirsporu tüm takım arkadaşlarıyla beraber Şampiyon yapacaklarını söyledi.

Nevşehirspor GK Yönetimi adına 
Futbol Şube Sorumlusu 
Serhat Cantekin