Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Karakaya köyünde dün öğleden sonra etkili olan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle meyve ağaçları ve ekili alanlar zarar gördü.

Köy halkı bağlarda ve ekili alanlarda büyük zararlar oluştuğunu belirtirken, dolu birikintileri kış aylarındaki kar görüntülerini aratmadı.

Dün öğleden sonra saat 16:50- 17:05 arasında etkili olan dolu yağışında Ürgüp Karakaya köyümüz sınırlarında bulunan tüm bağ, bahçe zarar gördü. Asmalarda ve ağaçlarda meyveyi bırakın yaprak dahi kalmadı.

15 dakika süren fındık büyüklüğünde yağan dolu yağışının ardından 24 saat geçmesine rağmen bugün bahçelerde hala erimemiş halde görülen dolu, yağışın ne kadar şiddetli yağdığını gözler önüne seriyor.

Dolu yağışı Karakaya köyü başta olmak üzere çevre köylerle Aksalur'da da etkili oldu.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı yaptığı açıklamada, doludan etkilenen köylerimizde bulunan sebze ve meyve bahçelerinde zarar meydana geldiğini belirtti. Açıklamada; "Dolu afetinden etkilenen bütün çiftçilerimize geçmiş olsun. Maalesef doğal afetlere karşı ne kadar tedbir de alsak zarar kaçınılmaz oluyor. Keşke olmasa Allah beterinden korusun dileriz bir daha üreticimiz zarar görmesin." ifadesine yer verildi.

Ürgüp Karakaya köyünde dolu yağışı geride bu görüntüleri bıraktı…