Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan ile görüşen Bekir Ödemiş Çankaya’da Belediye Başkanı olması halinde federasyonla işbirliği içinde engelli vatandaşların engelleri aşmada en büyük yardımcılardan biri olan spora ulaşmalarını sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini belirtirken, “Çankaya’yı engelliler için yaşanabilir bir yer haline getirmeliyiz. Kent mimarisi ve günlük yaşamda engelli dostu ilçe olmalıyız. Bütün bunları da yaparken yaptım oldu anlayışında değil, engelli vatandaşlarımızla işbirliği içinde, onların istekleri doğrultusunda, kendi yüreğimizde hissederek, içselleştirerek bu işleri yapmalıyız” dedi. 

Demirhan Şerefhan ise ; Türkiye’de %13 engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Engelliler için ulaşılabilirlik çok önemli. Tek başına günlük ihtiyaçlarını yapabiliyorsa o ülkede, kentte engelliler özgür demektir. Engelsiz spor projemizle birçok engelli dostumuzu evlerinden çıkmalarını sağladık. Ampute futbol takımı oluşturduk. Spor engellilerin vitrinini süsleyen en büyük unsurdur. Spor yapan engelliler fiziken ve ruhen rehabilite olurken diğer engellilerimizin de evden çıkmaları konusunda onlara cesaret aşılıyor, dedi.

Geçmiş belediye başkanlığı dönemindeki projelerinden de bahseden Bekir Ödemiş ; Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığım döneminde Makbule Ölçer ile birlikte hayata geçirdiğimiz Gölbaşı Zihinsel Engelliler Merkezinde engelli kardeşlerimizin atölyelerde neler yapabildiklerine bizzat şahit oldum. Ürgüp Belediye Başkanlığım döneminde ise Avrupa Birliği fonlarından aldığımız destekleri engelli vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda eğitim ve istihdama harcadık, engelli vatandaşlarımızın iş sahibi olmalarına yardımcı olduk, dedi.

Bekir Ödemiş son olarak ; Aynı samimi duygularla Çankaya’da da engelli dostlarımızla işbirliği ile onlar için projelere imza atacağız.Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız, dedi.