CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nevşehir’in Göreme beldesinde yağış nedeniyle meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği toprak kayması ile ilgili bölgede incelemelerde bulundu. Gürer, ani hava değişimleri ve küresel iklim değişikliğinin Kapadokya’nın tarihi dokusu üzerindeki risklerine dikkat çekti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nevşehir’in Göreme beldesinde yaşanan ve üç vatandaşın hayatını kaybettiği toprak kayması sonucu kaya çökmesinin ardından Nevşehir’de bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu.

Gürer, CHP Nevşehir İl Başkanı Tayfun Ceyhan ve beraberindeki heyetle birlikte Nevşehir Valisi Hüseyin Kök’ü ziyaret ederek olayla ilgili bilgi aldı. Ziyarette hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Kapadokya Alan Başkanlığı’na ziyaret

CHP’li Gürer ve beraberindeki heyet, Kapadokya Alan Başkanı A. Cem Aslanbay’ı da ziyaret etti. Görüşmede Göreme’de yaşanan toprak kayması ve kaya çökmesi, bölgenin tarihi dokusu ile turizm alanlarının korunması konuları ele alındı.

Gürer, ziyaretin ardından olayın yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak çökmenin meydana geldiği alanı yerinde değerlendirdi.

İncelemelere CHP Nevşehir İl Başkanı Tayfun Ceyhan, Gülşehir İlçe Başkanı Atay Sönmez ve İl Başkan Yardımcısı Sevgi Şerife Tuğ da katıldı.

“Ani hava değişimleri turizm alanlarında titizlikle takip edilmeli”

Bölgedeki incelemeleri sonrası açıklamalarda bulunan Ömer Fethi Gürer, küresel iklim değişikliği ve ani hava değişimlerinin doğal ve tarihi alanlar üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Gürer, “Ani hava değişimleri turizm alanları için de titizlikle takibi gerekli kılıyor” ifadelerini kullanarak Kapadokya gibi doğal ve tarihi miras açısından büyük önem taşıyan bölgelerde risklerin yakından izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Göreme’de yaşanan acı olay, Kapadokya’nın eşsiz doğal oluşumlarının korunması ve ziyaretçi güvenliğinin sağlanması konusunu bir kez daha gündeme taşıdı.