Yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte Kapadokya Üniversitesi olarak hizmet verecek olan Üniversitede çocuk gelişimi bölümünün bu dönem daha fazla ilgili görmesi bekleniyor.
Eğitim reformu kapsamında okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde yüze çıkarılması hedeflenmekte, bu hedefe ulaşılırken okul öncesi eğitimin sürdürülmesinde eğitmen yardımcılarına duyulan ihtiyacın kısa vadede katlanarak artacağı öngörülmektedir.
Çocuk Gelişimi programının amacı, 0-6 yaş dönemindeki normal gelişim gösteren ve özel eğitime gereksinim duyan çocukların tüm gelişim alanlarını (zihinsel, dil, psiko-motor, sosyal-duygusal, öz bakım) destekleyen, gerek teorik gerekse uygulamalı eğitim programları ile donanımlı, çocuğa, aileye ve topluma yön verebilen “çocuk gelişimcisi” yetiştirmektir.
Öğrencilerimiz bu doğrultuda faaliyet gösteren Çocuk Gelişimi Uygulama Merkezinde klasik eğitim metotlarının yanı sıra Montessori metodu öğrenmekte ve iki yıllık eğitimlerinin ardından beceri odaklı eğitim yaklaşımlarını bilen, okul öncesi yabancı dil eğitimi metotlarına hakim uzman öğreticiler olarak mezun olmaktadırlar.
Mezunlarımız, MEB'e bağlı kreş ve gündüz bakımevlerinde okul öncesi eğitimcisi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde grup eğitimcisi, SHÇEK bünyesinde çocuk gelişimcisi, Sağlık Bakanlığına bağlı kliniklerde çocuk gelişimcisi, çocuk yayınları ve oyuncak sektöründe tasarımcı, tatil köyleri gibi büyük turistik tesislerde, spor komplekslerinde, çocuk kulüplerinde okul öncesi eğitimcisi olarak görev yapabilmekte; özel okullarda uzman öğretici olarak derse girebilmekte, devlet okullarında ücretli eğitmen olarak görev alabilmektedirler.
Çocuk Gelişimi programı hem örgün hem de uzaktan öğretim yoluyla yürütülmektedir. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, ön lisans diploması alarak "Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı" unvanını kazanırlar.