Yüce Allah tarafından son ilahi mesajı insanlığa tebliğ etmekle görevlendirilen Hz. Peygamber’in (sas) hayatını öğrenmek büyük, küçük bütün insanlar için gereklidir. Zira âlemlere rahmet olan Allah’ın Elçisi’nin getirdiği mesaj, insanlığın kurtuluşunun yegâne yoludur. Allah Elçisi’nin bu mesajı nasıl anladığı ve yaşadığı, bizim için önemlidir.
Siyer Çocuk Yayınları tarafından yayınlanan, “Peygamberimin Hayatı”, “Peygamberimin Ahlâkı”, “Peygamberimin Arkadaşları” ve “Peygamberimin Hayatından Hikayeler” başlıklarını taşıyan dört kitaplık “Peygamberim” serisi Allah’ın Elçisi’nin yaşadığı dönemi ve arkadaşları olan sahâbeyi sahih bilgiye dayanarak anlatma düşüncesiyle ortaya çıkmıştır.

Alanlarında uzman Prof. Dr. Adem Apak, Doç. Dr. Şaban Öz, Yrd. Doç Dr. Mahmut Kelpetin ve Muhammed Emin Yıldırım Hocalarımızın hazırlamış olduğu metinler, çocuk edebiyatçısı ve yazar Bestami Yazgan tarafından çocuklarımızın kolaylıkla anlayabileceği bir dil ve uslûba kavuşturulmuştur. Ayrıca söz konusu metinlerin Uzm. Psikolog Pınar Koç Yıldırım tarafından pedagojik incelemeleri de yapılmış ve nihayetinde usta çizer Gökhan Gülkan’ın özgün çizimleriyle son şeklini almıştır.
Yaklaşık iki yıl süren bu çalışmalar sırasında hem çocuklarımızın dünyasına uygun bir anlatım hem de sahih bir bilgi vermeyi hedeflediğimiz kitapların her aşamasına gerekli özen gösterilmiş; eserin kaliteli bir baskı ile okuyuculara ulaştırılması için Siyer Çocuk Yayınları oldukça özverili bir çalışma ortaya koymuştur.
Ülkemizde yukarıda kısaca anlatmaya çalıştığımız kolektif bir çalışmayla telif edilen bu kitapların, çocuklarımızın dünyasında Peygamber Efendimiz’in (sas) daha yakından tanınması ve sevilmesine vesile olacağına inanıyoruz…
Dört ayrı kitaptan oluşan bu eserler renkli, kuşe kağıda her bir kitap 64 sayfadan oluşacak şekilde yayınlanmıştır. Ayrıca daha kalıcı olmasını sağlamak amacıyla sert kapak, cilt imkanı da sunulmuştur. 8 yaş üzeri çocukların rahatlıkla anlayabileceği, daha küçük çocuklar için de ebeveynleri tarafından okunmak suretiyle istifade edecekleri tarzda sunulmuştur.
Bu eserlerin hazırlanış süreçleri ve “Peygamberimizi Çocuklarımıza Nasıl Anlatmalı?” üst başlıklı paneli izlemek için:
1. Bölüm

2. Bölüm

Bu güzel eserlere sahip olmak için www.siyerkitap.com internet adresini ziyaret edebilir veya 0212 544 76 96 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.