AK Parti Nevşehir İl Başkanlığında yapılan açıklamaya, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu , Yeniden Refah Partisi Nevşehir İl Başkanı Abdülgani Altınışık katıldı.

İl Başkanları yaptıkları açıklamada seçmeni sandığa davet etti ve açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

Cumhur İttifakı Nevşehir İl Başkanlarından seçmene çağrı

14 Mayıs seçimlerini büyük bir katılımla coşku içerisinde milletimizin iradesini sandığa yansıtmasıyla tüm dünyaya örnek olacak şekilde demokratik olgunlukla tamamladık.

Ülke olarak 85 milyon vatandaşımızla önemli bir seçimi gerçekleştirdik. Milletimiz, 14 Mayıs’ta Meclis çoğunluğunu 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı’na vererek aslında iradesini beyan etti. Cumhurbaşkanlığında da %49,5 oy oranıyla 27 milyonu aşkın vatandaşımız Cumhur İttifakımızın Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teveccüh gösterdi. Nevşehir’imizde Cumhur İttifakı olarak 3 milletvekilliğini kazandıran, Cumhurbaşkanlığında %62,88 oy oranı ile destek sağlayan değerli Hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.  İnşallah 28 Mayıs’ı da aziz milletimizin irade ve desteğiyle, rekor bir oy alarak tamamlayacağız.

Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan girdiği her seçimin açık ara  tartışmasız galibidir. 2,5 milyon oy farkıyla sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakımız birinci oldu. Yine bu seçimlerde algılar değil, hakikat kazanmıştır. Seçimde anket partileri değil, hizmet ve eser siyaseti kazanmıştır. Milletin kalbinde ve gönlünde olanlar her zaman milletiyle hareket edenler bu dava uğruna mücadele edenler kazanmıştır.

Şimdi 2. Turda Pazar günü yeniden sandığa gideceğiz. Sizleri 28 Mayıs'ta iradenize bir kez daha sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu seçim sadece 783.000 kilometre kare coğrafyadan ibaret olan Türkiye'nin seçimi değil, bu seçim Orta Asya’dan Balkanlara, Kırım’dan  Kuzey Afrika’ya, Myanmar’dan Filistin’e kadar gönül coğrafyamızın tamamı için ehemmiyet arz eden bir seçimdir. Bizim milletimiz, feraset sahibidir. Bu yüzden; 'Kendisine efendi değil, hizmetkâr olanlara, hadim olanlara' destek vermiştir. Bizim milletimiz, adildir. 'Depremzedelere verdiği en ufak bir yardımı dahi, seçimi kazanamayınca dillerine dolayanlara değil, millete hizmeti kutsal bir vazife bilenlere' destek vermiştir. Milletimiz, gerçekçidir, 'Hayale değil, hakikate; lafa değil, icraata; sözünü tutmayanlara değil, iş yapanlara' destek olmuştur. Bizim milletimiz istikrar ve güvenin yanında olmuştur. Milletimiz, kabiliyetsizliği, beceriksizliği asla affetmez, işinin hakkını verenleri başının üstünde taşır, destekler. 14 Mayıs'ta da böyle olmuştur. 28 Mayıs'ta da inşallah böyle olacaktır.

Bölgesinde ve dünyada giderek büyüyen bir güç haline gelen Türkiye'yi yaptığımız yatırımlarla her alanda nasıl zirveye taşıdıysak, bugünkü sıkıntıları çözerek, daha da ileriye yine biz götüreceğiz. İnşallah, ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak küresel yönetim sisteminin tepesindeki hak ettiği yeri almasını da yine sizlerden alacağımız güçlü destekle sağlayacağız. Bunun için sizlerden 28 Mayıs günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a yeniden  ve daha güçlü bir destek bekliyoruz. Milli irade düşmanlarının kabusu olacak bir katılım ve sonuçla Türkiye Yüzyılı'nda buluşmak üzere hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyoruz."