Önceki dönem AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığı’na başvuru yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Edip Avşar, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran'ı makamında ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, aday adaylığı dosyasını aldığı Edip Avşar'a hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Nevşehir Milletvekili A.Adayı Edip Avşar, resmi başvuru sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “ Bu teşkilatta yetişmiş, sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve onun yolunda yürüyen bir dava adamı olarak, 2023 gibi bu çok önemli olan seçimde de işyerimde oturup seçim sürecini takip edemezdim. Onun için burada teşkilatımın yanındayım. 14 Mayıs 2023 tarihinde Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrardan Cumhurbaşkanı yapacağız. Onun içinde sahada bugünden itibaren son dakikaya koşacağız. ” dedi.

AK Parti Teşkilatı’nın çeşitli kademelerinde görevler yaptığını da kaydeden Edip Avşar, “Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek amacıyla, memleketimize doğup büyüdüğümüz şehrimize olan borcumuzu ödemek anlamıyla sevdalısı olduğumuz Nevşehir'e hizmet etmek için 28. dönem milletvekilliğine aday adayı oldum. Rabbim utandırmasın” diye konuştu.

FİB Haber.Com Gazetesi olarak bizlerde Sayın Edip Avşar'a başarılar diliyoruz.

EDİP AVŞAR KİMDİR?

1983 yılında Nevşehir’de dünyaya gelen Edip Avşar . İlk ve orta öğretimini memleketinde tamamladıktan sonra Erciyes Üniversitedi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve Yabancı Diller Meslek Yüksek okulundan mezun olmuştur. 2007 yılında yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra ticaret hayatına başlamıştır. 2007-2020 yılları arasında Şehrin istihdama katkı sağlayan firmalarından olan Şimşek Bims üretim tesislerinde işletme müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Halen ticaret hayatına mobilya ve perde mağazası işletmeciliği
İle devam etmektedir.

Eğitime verdiği önem ile tanınan Avşar şehrimizin üniversitesi Hacıbektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde aile işletmelerinin sürekliliği ana başlığında  yüksek lisans tezi hazırlamaktadır. 

Siyasi hayatında sırasıyla şu  görevlerde yer almıştır 

2007 -2008 Akparti Güzelyurt mahallesi temsilciliği 

2008-2010 AK Parti Nevşehir Merkez İlçe yönetim kurulu üyeliği 

2010-2014 yılları arası idari mali işlerden sorumlu il başkan yardımcılıgı ve siyaset akademisi koordinatörlüğü 

2014-2017 seçim işlerinden sorumlu AK Parti İl Başkan yardımcılığı , 


2017 -2020 yılları arasında ise Ak Parti Nevşehir Merkez ilçe  Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yürütmüştür. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Edip Avşar İngilizce bilmektedir.