Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Avanos Kaymakamı Olgun Öner ve protokol üyeleri ile birlikte, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen “Düşyeri Avanos KOP Hayal Kütüphanesi’nin” açılışını gerçekleştirdi.

Kurdele kesiminin ardından kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Becel ve Milletvekili Açıkgöz, protokol üyeleri ile birlikte hayal kütüphanesini gezerek, buradaki gençler ve çocuklarla bir süre sohbet ederek maket robot yapımlarına eşlik etti.

KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu; “Türkiye'nin öncelikli alanları olan savunma sanayi ve uzay alanında yapılan atılımlarını da göz önünde bulundurursak, özellikle çocuklarımızın algılamalarını artırmak adına astronomi ve uzay kütüphanelerini destekliyoruz. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirebilecekleri böylesine güzel bir ortamın oluşturulmasına destek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Maksat hasıl oldu” diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz  de; "KOP Destekli Projelerimizin açılışını hazirunumuzla gerçekleştirdik;

  •  Avanos Hayal Kütüphanesi Açılışı
  •  Aronya Meyvesi Hasat Programı

20 yıldır olduğu gibi şehrimizin kültürüne, üretimine katkı sağlayan her projede Cumhurbaşkanımızın önderliğinde girişimcilerimizin ve hemşehrilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu tür ürünlerin bereketli toprakların beşiği Nevşehir'imizde yetiştirilmesi sevindirici; bizler de her daim üreticimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.