Derinkuyu Belediyesi tarafından "24 Kasım Öğretmenler Günü" münasebetiyle Crowne Plaza otelde öğretmenler onuruna yemek programı düzenlendi.

Derinkuyu ilçesinde yer alan okullarda görev yapan Öğretmen ve aileleri, Belediye Başkanı Bülent Aksoy tarafından Öğretmenler günü nedeniyle onurlarına verilen proğramda bir araya geldi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'un ev sahipliğinde, Nevşehir Crowne Plaza otelde düzenlenen yemekli proğrama, Derinkuyu İlçe Kaymakamı Esra Demirtaş, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Irmak, Derinkuyu ilçesinde bulunan okullarda görev yapan öğretmenler aileleri ile birlikte katıldı.

Proğramda, Derinkuyulu emekli öğretmenlere plaketleri Kaymakam Demirtaş, Belediye Başkanı Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Irmak tarafından takdim edildi.

Yoğun ilgi gösteren öğretmenlere girişte karanfil takdim edilirken, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, proğrama katılan öğretmenlere teşekkür ederek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Yaklaşık 400 kişinin yer aldığı Öğretmen ve ailelerin katılımında düzenlenen proğramda konuşan Başkan Aksoy; "Eğitim camiasının temel taşı olan öğretmenler ile aynı havayı teneffüs etmek, öğretmenler gününde hep birlikte olabilmek amacıyla bu programı organize ettiklerini ifade ederek, "Şu an burada sizlerle birlikte olabilmekten dolayı duyduğum memnuniyeti ifade edecek kelime bulamıyorum. Davetimizi kırmayıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Her biriniz karanlığı aydınlatan birer ışıksınız. Sizlere minnet ve şükran duyuyoruz" dedi.

Derinkuyu Belediyesi olarak eğitim ve öğretimde başarı çıtasının yükselmesi için ilçemiz genelindeki tüm okulların, öğretmen ve öğrencilerin yanında olduğunu belirten Başkan Aksoy bu desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Kendisininde bir öğretmen çocuğu olduğunu vurgulayan Başkan Aksoy konuşmasının sonunda; "Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal eden başta değerli babam olmak üzere tüm öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Emeklilik hayatını yaşayan öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha en içten duygularımla tebrik ediyor, hepinize sevgi saygılar sunuyorum” dedi.  

Konuşmaların ardından Kaymakam Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Polat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Irmak tarafından Derinkuyu ilçesinde eğitim öğretime katkılarından dolayı Belediye Başkanı Aksoy'a günün anısına bir tablo hediye edildi.

Derinkuyu İlçe Eğitimine her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever ve eğitim gönülüsü Tekin Şen’e plaketi Belediye Başkanı Bülent Aksoy tarafından takdim edildi.

Proğram sonunda, Derinkuyu ilçesinde görev yapan tüm Öğretmenlere hediyeleri takdim edildi.

Kendileri için düzenlenen programa yoğun ilgi gösteren eğitimciler, Başkan Aksoy'a teşekkür ederken, meslektaşlarıyla birlikte yemek yeyip sohbet etti.