Avrupa Birliği tarafından hibe almaya hak kazanan “E-Fest” isimli Erasmus+ KA229 projesi kapsamında 6. hareketliliği Kapadokya’da gerçekleştirdi.

2019 yılında İtalya koordinatörlüğünde kabul edilen ve Türkiye,Yunanistan,Litvanya ve Bulgaristan'dan ortak okullar ile yürütülen konusu festivaller olan projenin son hareketliliği Nar Fikret Aktekin Ortaokulu koordinesinde Nevşehir'de yapıldı.

18 Temmuz-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen hareketlilik kapsamında ile ilgili çeşitli etkinlikler yapıldı.Ayrıca hareketliliğe katılan öğretmenler Kapadokya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Nar Fikret Aktekin Ortaokulu'nda başlayan final toplantısı etkinlikleri Kapadokya'nın güzelliklerini keşfederek devam etti.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Sayın Memet POLAT ve Nar belediye başkanı Süleyman ÖZÇELİK makamında proje ortaklarını kabul etti.

Altınyıldız Koleji de hareketlilik etkinlikleri çerçevesinde ziyaret edildi.Misafirleri okullarında ağırlayan Altınyıldız Eğitim Kurumları İlköğretim Müdürü Sayın Mehmet ERAVCI'ya memnuniyetlerini dile getiren yabancı misafirler okulu gezerek bilgi aldı.

Nevşehir Belediyesi ziyareti kapsamında ortak ülke öğretmenlerini kabul eden Nevşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Furkan FERALAN Nevşehir hakkında bilgi verdi. Nevşehir'e hayran kaldıklarını belirten katılımcılar bu sıcak karşılama için teşekkür ettiler.

Ziyaretlerinden çok memnun kalan katılımcılar ev sahipliği için Nar Fikret Aktekin Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özge Müfide CİNGİL'e,Okul Müdür Yardımcısı Ömer TOKAT'a ve Okul Müdürü Ramazan YEŞİL'e teşekkürlerini ileterek ilimizden memnun bir şekilde ayrıldılar.