Nevşehir Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu öğrencileri e-Twinning projesi kapsamında Azerbaycanlı öğrenciler ile ingilizce konuşuyor

Yavuz Sultan Selim Han ortaokulunda yürütülen e-Twinning projesinde öğrenciler Azeri öğrencilerle İngilizce konuşma günleri yapıyorlar.

Projeyi 5 öğrenci ile yürüten İngilizce öğretmeni Oya Şahin proje hakkında bilgiler verdi.

Oya Şahin “ Projemizin adı Young Teacher Students and Learners ( Genç öğretmenler ve öğrencileri.) Projemizin amacı öğretmenin ve öğrencilerin rolünü değiştirerek daha kalıcı bir öğrenme ortamı sağlamaktır. Projede büyük sınıflar öğretmen olup küçük sınıflar ile birlikte çalışırlar, oyunlar oynarlar İngilizce konuşup birbirlerine mektuplar yazarlar. Büyük sınıflar öğretmen olurlar ve kendilerinden küçük olan arkadaşlarına öncülük ederek kendi öğrenmelerini de pekiştirirler.

Yaklaşık 4,5 aylık bir sürenin sonunda yabancı ortaklarımızla İngilizce konuşma günleri yaparak, öğrencilerimizin öğrendikleri yabancı dili gerçek hayata aktarmalarını sağlamaya çalışmaktayız. Online olarak yürüttüğümüz toplantılarımızda öğrencilerimize bu deneyimi kazandırmaya çalışmaktayız. Azerbaycan’lı öğretmenimiz Almazkhanım Mekhtiyeva ile severek ve eğlenerek yürüttüğümüz bu derslerde öğrencilerimizin birbirlerini daha iyi tanıyıp bu süreçte arkadaş olmalarına, birbirlerine kendi ülkelerini, kültürlerini tanıtmalarına ve İngilizce iletişim becerilerini geliştirmelerine katkılar sağlamaktayız. Her iki Ülke’nin öğrencileri için de çok faydalı bir deneyim oluyor.” dedi.